Niko Ojamäki upotti HIFK:n – palohälytys Nokia-areenassa ei hetkauttanut Tapparaa

Niko Ojamäki näytti, ettei häntä suotta ennen kauden alkua veikattu SM-liigan ykköstykiksi.

Tapparan Niko Ojamäki oli vireessä.

15.9. 22:36

Tappara iski osuman heti ensimmäisestä tilaisuudestaan HIFK:ta vastaan. Osuma oli kuitenkin erikoinen.

– Laukaukseni epäonnistui, vedin lumet kiekosta. Se lähti kohti takakulmaa. Ilmeisesti osui sen jälkeen Merelään, kertasi Niko Ojamäki.

Videolta tarkastettuna kiekko kimposi maaliin lopulta HIFK:n puolustajan Ilari Melartin luistimesta.

– Kaikki osumat otetaan vastaan. Paljon parempia paikkoja oli ylivoimalla myöhemmin pelissä, mutta tänään ei osunut. Uskon, että hyvät kuviomme päättyvät tulevissa peleissä useammin osumiin.

Tappara oli vahvasti kuskina avauserässä. Sami Moilanen iski erän lopussa toisen osuman.

Avauserän päättyessä Nokia-areenan kaiuttimista alkoi kuulua nonstoppina kovaääninen kehotus pysymisestä rauhallisena, odottamaan lisätietoa palohälytyksestä ja ohjeistus olla käyttämättä areenan hissejä.

– Sama tiedote pauhasi meidänkin kopissa lähes koko erätauon. Otettiin kuitenkin rauhallisesti. Ei hetkauttanut mitenkään, Ojamäki kuittasi.

Ojamäkeä ja koko hallin yleisöä hymyilytti, kun lopulta tuli kuulutus turhasta palohälytyksestä ja tiedosta, että syynä turhaan hälytykseen oli roska-auto.

HIFK:n puolustaja Melart horjutti Tapparaa toisen erän alussa tekemällä kaksi osumaa 40 sekunnin sisään. Molemmat viivalaukauksilla.

– Olen joskus ennenkin tehnyt kaksi maalia, mutta tuskin näin tiheään tahtiin. Maski oli hyvä molemmissa, toisessa niin loistava, ettei veskari (Christian Heljanko) nähnyt varmasti yhtään mitään, Melart kehui pelikavereidensa tukitoimia.

– Puolustimme toisessa erässä vähän löysästi ja päästimme vastustajan peliin mukaan. Toisella tauolla Kristian Kuusela piti porukalle puheen ja kokosimme rivimme, kertoi puolestaan Ojamäki.

Päätöserässä Tappara näytti vahvuutensa. Ojamäki pääsi iskemään 3–2-voittomaalin mielitontiltaan b-pisteeltä.

– Tinke (Valtteri Kemiläinen) antoi hyvän syötön. Veto lähti hyvin kohti takakulmaa. Jostain meni ohi veskarin (Niilo Halosen) perille asti.

Illan toisen osumansa Ojamäki iski lopussa tyhjään maaliin. Tappara voitti lopulta 5–2.

– Hyvä saada maalihana kunnolla auki heti alkukaudesta.

Voitit viime kaudella KHL:n maalikuninkuuden 29 osumalla. Tuleeko tällä kaudella yhtä monta?

– Voi hyvin tullakin. Mahdollisuuksia maalintekoon ainakin aukeaa riittävän usein – ylivoimalla ja omassa viisikossa. Kovat kaverit ovat molemmissa vierellä.

Tapparan ykkösylivoiman – Kemiläinen, Jori LehteräWaltteri MereläVeli-Matti Savinainen – Ojamäki – vaarallisuutta on perustellusti hehkutettu. Mitä mieltä itse siitä olet?

– Onhan siinä loistavat palaset. Jokaisella on omat vahvuudet ja Lehterä osaa valita kulloinkin parhaan ratkaisuvaihtoehdon. Itseäni auttaa suuresti myös se, että pelasimme Kemiläisen kanssa yhdessä myös KHL:ssä. Hän osaa ajoittaa syöttönsä ja tietää tarkkaan, mihin kohtaan kiekon onetimeria varten haluan, Ojamäki ruoti.

Niko Ojamäki mätti viime kaudella maaleja KHL:ssä.

Ojamäki oli viime kaudella voittamassa olympiakultaa, vaikka peliminuutteja ei Pekingissä tullutkaan.

– Tosi hyvältä se voitto silti tuntui. Olimme porukan kanssa kuukauden kuplassa kimpassa, niin hienoa oli saada siitä myös palkinto.

KHL:n maalikuninkaalle olisi ollut ottajia ulkomaillakin, mutta Ojamäki päätti ottaa yhden vuoden aikalisän.

– Halusin rauhoittua, viettää iisin kesän ja saada hyvän treenijakson rikkonaisten koronakausien jälkeen. Tappara tarjosi siihen parhaan vaihtoehdon. Mietitään seuraavia ratkaisuja sitten myöhemmin.

Ojamäki on takuuvarma nimi ainakin Leijonien EHT-joukkueisiin. Ehkäpä keväällä myös MM-kotikisoihin. Viime keväänä hän putosi kisajoukkueesta viimeisten hyökkääjien joukossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?