AL: Petri Kontiolan komea ura päättyy ensi keväänä

Petri Kontiola lopettaa.

Petri Kontiola päättää hienon uransa ensi keväänä.

12.8. 20:34

Jääkiekon SM-liigassa Ilvestä edustava konkarihyökkääjä Petri Kontiola päättää upean uransa ensi kauteen, kertoo Aamulehti.

– Eiköhän se ole näin. Rupeaa olla jonkun muun vuoro tulla tänne pyörimään, Kontiola kertoo lopettamisesta kysyttäessä Aamulehdelle. Myös STT yritti tavoitella keskushyökkääjää vahvistamaan uutista.

Kontiolan huikea ura alkoi Seinäjoen S-Kiekon riveissä. Ensimmäiset ottelunsa miesten pääsarjatasolla hän pelasi kaudella 2003–2004 Tampereen Tapparan edustuksessa. Kontiolan läpimurtokausi oli 2005–2006, jolloin voitti SM-liigan syöttöpörssin 35 syötöllään. Urallaan hän on saavuttanut Suomen maajoukkueessa kolme MM-hopeaa, olympiapronssit ja 12 NHL-ottelua.

Tapparasta Kontiola kipusi NHL:ään Chicago Blackhawksiin. Pisimpään hän on pelannut KHL:ssä, peräti 11 kautta. Kaudella 2020–2021 Kontiola palasi kotimaan Liigaan ja HPK:n riveihin. Edelliskauden hän kiekkoili Tampereen Ilveksesssä.

Edessä siintävää alkavaa liigakautta ja uran päätöstä konkarikiekkoilija kommentoi näin:

– Meillä on hyvä meininki ollut kesän, näitä on odotettukin jo. Nyt taas alkaa uusi kausi ja uudet kujeet. Nappikauteen joukkueelta olisi hienoa päättää ura.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?