Lauri Korpikoski palasi TPS-paitaan 616 päivän piinan jälkeen – tärkeä yksityiskohta paljasti ison viestin

TPS:n luotsi Jussi Ahokas suitsuttaa konkarihyökkääjää.

Lauri Korpikoski on palannut Turun Palloseuran riveihin.

8.8. 7:27

616 päivää. Lähes kaksi vuotta.

Niin pitkään Lauri Korpikoski oli sivussa Turun Palloseuran pelaavasta kokoonpanosta. Hän pelasi viimeksi 28. marraskuuta 2020 SM-liigan runkosarjaottelun Ässiä vastaan, mitä seurasi loukkaantumiskierre ja rumaksi äitynyt riita TPS:n seurajohdon kanssa.

TPS yritti savustaa kallispalkkaisen tähtipelaajansa pihalle. Puhuttiin jopa työpaikkakiusaamisesta.

Siksi on suoranainen ihme, että 36-vuotias Korpikoski koskaan enää palasi Palloseuran paitaan.

Näin kuitenkin tapahtui viime perjantaina Pitsiturnauksessa Raumalla, jossa Korpikoski viiletti TPS:n nelosketjussa ja esiintyi edukseen.

Urallaan 609 NHL-ottelua pelannut Korpikoski näytti, että taidot ovat tallella. Ottelussa Sportia vastaan hän tarjoili maailmanluokan syötön Topias Haapasen maaliin. Peli-ilme oli muutenkin kohdillaan. Joukkueensa vanhin pelaaja painoi hommia pää märkänä ja muodosti Juhani Jasun ja Haapasen kanssa mainion ketjun.

Päävalmentaja Jussi Ahokas oli mielissään.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten hän pelaa. Hänellä oli vaikea korona ja aivotärähdys viime kaudella. Siitä on pitkä aika, kun hän oli viimeksi pelannut, Ahokas muistutti.

Korpikoski oli viime kaudella lainalla Sveitsin liigan Bielissä, jossa hän sai vyölleen vain 11 runkosarjaottelua ja yhden playoff-ottelun. Uuden tulemisen ensiaskeleet ovat lupaavat.

– Hän painaa hyvällä meiningillä ja hän on treenannut helvetin hyvin – niin kuin aina, Ahokas sanoi.

Korpikoski ja hänen kasvattajaseuransa TPS allekirjoittivat vuonna 2018 peräti kuusivuotisen jättisopimuksen, jota on jäljellä vielä kaksi kautta.

Päävalmentaja Ahokas kertoo käyneensä hyvähenkisiä keskusteluja veteraanipelaajansa kanssa. Ahokas alleviivaa, että hänen ja Korpikosken välillä on kaikki hyvin.

– Me saatiin tosi hyvä jätkä meille. Hän on meille johtava pelaaja, Ahokas sanoi painokkaasti.

Pitsiturnauksessa silmiinpistävää oli myös se, että Korpikosken pelipaidan rintamusta korosti varakapteenin A-kirjain. Se osoittaa, että valmennusjohto ja joukkue arvostavat häntä.

Ei A-kirjainta aivan kelle tahansa ommeltaisi, varsinkaan pelaajalle, josta halutaan eroon.

IS:n tietojen mukaan Korpikoskesta kaavaillaan TPS:n varakapteenia myös SM-liigaan ja CHL:ään, kun kausi virallisesti alkaa.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas kehuu Lauri Korpikosken asennetta.

Pitsiturnauksessa TPS:n pelaajista säväytti myös uusi hankinta Scott Kosmachuk, joka heilutteli maaliverkkoja.

– Hänellä on aika hyvä laukaus, Ahokas myhäili.

27-vuotias kanadalaislaituri siirtyi Suomeen Itävallan IceHL-liigasta, jossa hän paukutti viime kaudella 26 maalia ja 50 tehopistettä. Kosmachukin CV:stä löytyy myös yli 40 pisteen kausi AHL:ssä.

– Tiedettiin, että hän on hyvä maalintekijä. Vielä kun hän pelaisi vähän röyhkeämmin ja käyttäisi vielä enemmän sitä laukaustaan, niin eiköhän hyvä tule, Ahokas sanoi.

Takalinjojen nuori huippuvärväys, Denverin yliopistosta saapunut Antti Tuomisto, 21, on hänkin mielenkiintoinen peluri.

– Mitä enemmän hän pelasi, sitä enemmän hän pääsi vauhtiin, Ahokas kuvaili.

– Hän on hyvä viivassa, hyvä ampumaan ja hän näkee kentän hyvin. Vielä kun hän saa ensimmäisiä askeleitaan ja luistelua kehitettyä, hänessä on iso potentiaali.

SM-liigan viime kauden hopeajoukkue TPS on etsinyt pelaajamarkkinoilta vielä yhtä puolustajaa ja yhtä sentteriä. IS:n tietojen mukaan haaviin on nyt tarttunut Toronton farmipakki Teemu Kivihalme.

SM-liigan runkosarja alkaa 13. syyskuuta. TPS pelaa ensimmäisen CHL-ottelunsa 2. syyskuuta Olimpija Ljubljanaa vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?