Suursankari Joona Luoto paljasti Tapparan mestaruuden salaisuuden: ”Se oli aika pirun hyvä”

Joona Luoto iski Tapparan Suomen mestaruuden varmistaneen maalin. SM-liiga valitsi hyökkääjän pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi

Joona Luoto ratkaisi mestaruuden Tapparalle.

29.4. 2:10

Joona Luoto, 24, nousi suurimpaan valokeilaan SM-liigan viidennessä loppuottelussa. Väkivahva hyökkääjä iski Suomen mestaruuden ratkaisseen finaalin ainoan osuman jo 35 sekunnin pelin jälkeen.

– Pääsin yllättämään vastustajan pakin (Aleksi Anttalainen) selän takaa. Nostin vähän mailaa ja nappasin häneltä kiekon. Sen jälkeen nousu maalille ja veto tolpan viereen. Saatiin maalin ansiosta lentävä lähtö matsiin, Luoto kertasi.

TPS-linsseillä osumaa videolta kelanneet olivat näkevinään tilanteessa Luoden mailan osuneen riiston jälkeen Anttalaisen kasvoihin.

– Miten niin korkea maila? En huomannut mitään. Jos olisi ollut, olisivathan tuomarit siihen puuttuneet, Luoto kuittasi.

Pelistä Luoto oli samaa mieltä kuin kaikki Nokia-areenassa tai tv-lähetyksestä sitä seuranneet.

– Tulimme lujaa heti porteista sisään ja dominoimme tapahtumia. Todella ehjä ja vakuuttava esitys. Emme antaneet TPS:lle mitään palaa tässä matsissa. Tapahtumiin nähden oli yllättävää, että tästäkin tuli silti vain maalin peli, Luoto summasi.

Luoto oli Tapparan tehokkain pelaaja pudotuspeleissä. Hän teki 14 ottelussa 8 maalia ja kokosi 9 syöttöä. Sillä irtosi SM-liigan pistepörssissä toinen sija TPS:n Markus Nurmen (18. 4+15=19) jälkeen.

SM-liigan johtajat palkitsivat Luodon playoffien arvokkaimpana pelaajana (Jari Kurri -palkinto).

– Tulin Tapparaan voittaakseni jotain. Kun itselle tuli vielä paljon onnistumisia, mikäpä sen mukavampaa.

Luoto valittiin SM-liigan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Mikä oli Tapparan mestaruuden salaisuus?

– Nelosketju (Luoto – Otto RauhalaPetteri Puhakka) oli aika pirun hyvä, Luoto hehkutti pokerinaamalla.

Eikä syyttä – se oli erinomainen läpi kevään.

Isommassa kuvassa Luoto arvioi Tapparan menestystekijöiksi tasaisen vahvan joukkueen.

– Alkukaudesta oli vähän vaikeuksia tuloksen tekemisen kanssa. Tyly 3–6-tappio Nokia-areenaan avausottelussa (3.12.) Ilvekselle oli käänteentekevä. Sen jälkeen tiivistyimme yhteen ja saimme homman raiteille.

– CHL:n finaalissa maaliskuun alussa Rögleä vastaan pelasimme loistavan ottelun, vaikka pytty jäi saamatta. Sen jälkeen jokainen tiesi, että osaamme pelata ja voimme voittaa liigassakin kenet tahansa, Luoto kertasi olennaisia kohtia kauden varrelta.

Pudotuspeleissä Tappara tosiaan näytti osaavansa pelata. Joukkuetta perustellusti kritisoitiinkin ajoittaisesta puolivaloilla pelaamisesta.

Tulos oli kuitenkin kaikissa ottelusarjoissa yhtä tyly vastustajan kannalta.

Viime kauden mestarijoukkue Lukko lähti puolivälierissä lomille voitoin 4–1, välierissä KooKoo putosi kyydistä samoin luvuin ja loppuotteluissa niin ikään TPS jäi hopealle voitoin 4–1.

– Tulokset kertovat, mikä oli selvästi Suomen paras joukkue 2022. Muutamasta jalan kautta tullut pomppumaali ehkä avitti meitä tässä finaalisarjassa – joku peli olisi voinut kääntyä toisinkin päin.

– Mutta kun pystyimme päättämään kauden näin dominoivaan esitykseen, niilläkään on turha spekuloida. Parempi joukkue ansaitsee tuurinkin puolelleen, Luoto summasi osuvasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?