SM-liigatuomio: Ilves viihdyttää, Tapparalta puuttuvat fanit – Lahdessa saatiin farssin ainekset kehiin

SM-liigatuomio ruotii jokaisen peliviikon puhuttavimmat henkilöt, tapahtumat ja ilmiöt.

SM-liigan kiihkeä pudotuspelikevät on vauhdissa.

29.3.2022 6:57

MUKANA raadissa ovat SM-liigaa tarkasti seuraavat toimittajat Sami Hoffrén, Sasha Huttunen ja Tommi Koivunen.

Sami Hoffrén

Tähti

Ilveksen kanadalaishyökkääjä Nicholas Baptiste aloitti pudotuspelit räväkästi kahdella maalillaan Kärppiä vastaan sunnuntaina. Runkosarjassa Baptiste ehti rikkoa 20 maalin rajan. 26-vuotias suoraviivainen laitahyökkääjä on Ilveksen leveän hyökkäyskaluston vaarallisin viimeistelijä. Liigan parhaita ykkössektorissa.

Puheenaihe

Käynnissä on mahtavat puolivälieräsarjat. Jokaisessa otteluparissa riittää kosolti mielenkiintoa ja jännitteitä. Mestiksen entisten valtiaiden Jukurien ja KooKoon välisestä ottelusarjasta on etenkin kehkeytymässä avausottelun perusteella erittäin tasainen ja tunnepitoinen kapina.

Tyyli

Jukurien kapteeni Petrus Palmu teki puolivälierien avausottelussa kunniaa Peter Forsbergille. Palmu alusti tyylipuhtaalla fobbamaisella vastataklauksella Libor Zabranskyn 1–1-tasoituksen. Palmun sielukasta ja kokonaisvaltaista pelaamista on hienoa seurata ottelusta toiseen.

Moka

Lukko suli pahasti maanantain avausottelussa Nokia-areenassa. Hallitseva mestari sai Tapparan köysiin avauserässä, mutta kahden maalin johto valui anteeksiantamattoman nopeasti toisessa erässä, kun Tappara laittoi polkan käyntiin. Avausottelu oli Lukolle paras yllätyssauma hakea vierasvoitto.

Yllätys

Tappara nappasi runkosarjan voiton ja lähtee ykkössuosikkina Kanada-maljan jahtiin, mutta Tapparan kannattajat eivät ole löytäneet vielä runsain joukoin halliin. Maanantain avausottelua seurasi Nokia-areenassa vaatimaton määrä katsojia, vain 5 067. Vertailun vuoksi Ilveksen kotiavaus keräsi 8 301 katsojaa.

Sasha Huttunen

Tähti

KooKoon Nick Malik. 19-vuotias tshekkivahti oli oranssipaitojen pelastava enkeli, kun hän piti KooKoon kauden elossa Pelicans-jatko-ottelun torjunnoillaan. KooKoo oli ensimmäisessä erässä hätää kärsimässä. Malik jatkoi Jukureita vastaan siitä, mihin Pelicans-peleissä jäi. Hän oli illan ykkössankari, kun KooKoo otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

KooKoon tshekkivahti Nick Malik pysäytti Jukurit puolivälieräavauksessa.

Puheenaihe

Liigassa pelataan harvinaisen kiehtovia playoff-sarjoja. Jo ”säälit” olivat dramaattiset. HPK:n Arttu Pelli ampui avopaikasta tolppaan viimeisellä sekunnilla, mikä päätti Kerhon kauden. KooKoo kaatoi Pelicansin ”jatko-ottelun” eli käytännössä jatkoerien toisessa erässä. Mitä puolivälierissä vielä tapahtuukaan.

Tyyli

Ilveksen puolivälieräavauksen rynnistyksessä oli tyyliä. Se teki Lauri Marjamäen trapista hakkelusta ja johti 3–0 jo ajassa 7.28. Peli oli erityisen viihdyttävää katsottavaa. Ilves on hurmosjoukkue, joka sai Tampereen Kannen areenan kotiyleisöltä upeaa tulitukea. Ja yleisö varmasti viihtyi.

Moka

Kärppien venäläinen konkarivahti Stanislav Galimov mureni edellä mainitussa vyörytyksessä. Galimov oli kankea, väsyneenoloinen eikä hän ehtinyt kakkoskiekkoihin tai sivuttaisliikkeeseen. Kärppien onneksi nuori Joel Blomqvist pelaa nyt paremmin, joten Kärppien kausi ei ole tuhon oma. Vielä.

Yllätys

Yllätys on se, miten heikko HIFK oli puolivälieräavauksessa TPS:n vieraana. IFK:n hyökkäys pursuaa tähtiä, mutta ehkä se on ongelma. Hierarkia ja harmonia ovat sekaisin, kun pukukoppiin marssi runkosarjan lopussa uusia tähtihyökkääjiä Jokereista, JYPistä ja Ruotsista.

Tommi Koivunen

Tähti

Tota tota... Turusta tärähtää: Tepes-valtuusto latasi tiskiin suorastaan suurhuikean ennakon TPS:n ja HIFK:n välisestä ottelusarjasta. Onnistunutta parodiasisältöä ei ole koskaan liikaa. Video, tai lähinnä ääniraita löytyy Instagramista.

Puheenaihe

Jukurit lähti suurimpana ennakkosuosikkina omaan puolivälieräsarjaansa. Jukurit tai KooKoo pelaa SM-liigan mitalipeleissä. Parit rakentuivat Mestis-nousijoiden ohellakin kiehtovasti. Legendaariset TPS ja HIFK, joilla on lähivuosilta historiaa pudotuspeleissä – samoin kuin Tapparalla ja Lukolla. Hyökkäysvoimainen Ilves vastaan nuoruutensa Ilveksessä viettäneen Lauri Marjamäen trap-Kärpät.

Tyyli

HIFK:n Sam Jardine ei ole ollut pelillisesti käänteentekevä hankinta SM-liigaan, mutta tietyntyyppiset persoonat ovat ryhmälle tärkeitä. Ja tärkeitä he voivat olla myös koko yhteisölle. HIFK kertoi mielenterveystyön tukemisesta, johon joukkue ryhtyi Jardinen johdolla.

Moka

Siitä on kymmenen vuotta, kun KalPa hukkasi historian ainoana SM-liigajoukkueena 3–0-johdon otteluvoitoissa ja lähti kesälomalle runkosarjan voittajana. Kuopiolaisten kevään sukelluksen jälkeen oli pakko varmistaa, kuka silloin oli joukkueen kapteenina. Kyllä, nykyinen päävalmentaja Tommi Miettinen.

Yllätys

Aikamoiset farssin ainekset saatiin kehiin Lahdessa, kun Isku-areenan pelikelpoisuus pudotuspeliavauksessa oli kysymysmerkki vain tunteja ennen pelin alkua. No, loppu hyvin kaikki hyvin sen suhteen. Yllätyin vähän siitäkin, että Pelicans taipui KooKoolle – vaikka marginaali olikin pienin mahdollinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?