SM-liiga ottaa käyttöön poikkeussäännön

SM-liigassa siirrytään pistekeskiarvon käyttöön.

SM-liigassa ei ehditä pelata kaikkia runkosarjan otteluja.

Jääkiekon SM-liiga ottaa käyttöön ennen kauden alkua määritellyn poikkeussäännön ja järjestää joukkueet pistekeskiarvon mukaan, koska kaikkia rästissä olevia otteluita ei ehditä pelata runkosarjan puitteissa.

Runkosarjassa jokaisen joukkueen piti pelata 60 ottelua ja joukkueet piti järjestää pistemäärien mukaan, mutta nyt ottelumäärät ovat jäämässä epätasaisiksi.

Sarjan verkkosivujen mukaan Liigan hallitus ja johtoryhmä totesivat, että tässä tilanteessa joudutaan viime kauden tapaan siirtymään pistekeskiarvon käyttöön.

Jos joillain joukkueilla on runkosarjan päättyessä sama pistekeskiarvo, määräytyvät runkosarjasijoitukset järjestyksessä kolmen pisteen voitot, maaliero ja tehdyt maalit.

Sarjataulukossa tapahtui muutoksia pistekeskiarvoon siirtymisen myötä, kun Tampereen Ilves loikkasi sarjan kärkeen ohi paikalliskilpailija Tapparan ja Mikkelin Jukurien.

Hallitseva mestari Rauman Lukko nousi kahdeksannelta sijalta viidenneksi ja pullautti HIFK:n kanssa TPS:n ja Kärpät suorien puolivälieräpaikkojen ulkopuolelle.

Sarjan tyvipäässä muutos ei tuo valoa Sportin, SaiPan, JYPin ja Ässien asemaan. KalPa sen sijaan vajosi Pelicansin alapuolelle ja on nyt pudotuspeleihin vievien sijojen ulkopuolella.

Liigan runkosarjan kuusi parasta etenevät suoraan puolivälieriin ja neljä seuraavaa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mistä kaksi pääsee puolivälieriin.

SM-liiga ilmoitti tiistaina myös, että Suomen korkeimpien sarjatasojen seurat ovat sopineet tarvittaessa mahdollisuudesta tilapäisesti lainata pelaajia.

Pelaajalainat ovat mahdollisia korkeintaan viikon mittaiselle ajalle SM-liigan seurojen välillä sekä Mestiksen seuroista SM-liigaan.

Poikkeusmahdollisuuden käyttäminen edellyttää, että joukkueen terveystilanteen vuoksi olisi muuten riski ottelun peruuntumiselle. Poikkeusmahdollisuus on voimassa SM-liigan runkosarjan loppuun.

Runkosarja päättyy 22. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?