Jokerien Jesse Joensuu palaamassa ensi kaudella Porin Ässiin – neuvottelee täksi kevääksi Mestis-sopimusta

Porin Ässät on kaappaamassa Jokerien konkurssipesästä kovan luokan paluumuuttajan, Jesse Joensuun.

Ässien kasvatti Jesse Joensuu esiintyi Porissa viimeksi 24 ottelun verran kaudella 2012-2013. Kun patapaidat juhlivat keväällä mestaruutta, Joensuu oli palannut Pohjois-Amerikkaan pelaamaan NHL:ää.

28.2.2022 14:08

Porin Ässät on Ilta-Sanomien tietojen mukaan vahvistumassa ensi kaudeksi kovan luokan paluumuuttajalla. Jokereita vuodesta 2015 saakka edustanut patakasvatti Jesse Joensuu, 34, kuuluu ensi kaudella Ässien vahvuuteen.

Jokerien kausi KHL:ssä päättyi viime perjantaina, kun joukkue vetäytyi hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvän Venäjän pyörittämästä sarjasta.

Ässien runkosarjaa on jäljellä kahdeksan ottelua, ja pudotuspelipaikka karkasi kauan sitten. Kuluvan kauden lopusta Joensuulla on Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan neuvottelukontakti Mestis-seura Kiekko-Espoon kanssa.

Joensuu on rakennuttanut perheelleen talon Porin kupeeseen Luvialle. Hän ei ole koskaan salaillut sitä, että haluaisi neuvottelujen onnistuessa pelata uransa viimeiset kaudet kasvattajaseurassaan.

– En halua kommentoida urani jatkoa tai neuvottelukontaktejani. Olen teknisesti edelleen Jokerien pelaaja, Joensuu toteaa.

Yleisellä tasolla hän totesi, että on kaavaillut pelaavansa vielä 2–3 kautta.

– Se riippuu siitä, miten kovassa fyysisessä kunnossa onnistun itseni pitämään. Ydinosaamiseni jäällä kun on hieman toisenlaista kuin vaikka Petri Kontiolalla.

Joensuu debytoi SM-liigassa kasvattajaseurassaan jo syyskuussa 2003. Hän oli tuolloin 15-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin kenttäpelaaja SM-liigassa. Ennätys on sittemmin rikottu. Joensuu pelasi Porissa kevääseen 2008. Kruunuksi hän sai SM-hopeaa kaudella 2005–2006. Samalla kaudella tuli myös pronssia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Leijonissa Joensuu saavutti 2011 MM-kultaa pelaamatta peliäkään. Keväällä 2012 hän taas oli MM-joukkueen runkomiehiä.

Jesse Joensuu saavutti 2011 Slovakiassa Leijonien riveissä MM-kultaa, vaikkei pelannut turnauksessa.

NHL-uraa Joensuu teki New York Islanderissa ja Edmonton Oilersissa 2008–2015, mutta paikan vakiinnuttaminen AHL-tasoa ylempää oli työn ja tuskan takana.

Hän kävi kesken rupeaman pelaamassa kauden 2011–2012 Ruotsissa HV71:ssä ja edusti kaudella 2012–2013 Ässiä 24 runkosarjaottelussa. Vaikka Joensuu oli pudotuspelien aikaan palannut Pohjois-Amerikkaan, hän kuuluu Ässien tuon kauden Suomen mestareihin.

Ura on ollut sikäli monipuolinen, että takana on pelejä peräti kuudessa eri ammattilaissarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?