Hurja siirtosuma Jokereista SM-liigaan! Leijonien kultasankari palaa Pelicansiin

Jokerien pelaajien muuttoaalto SM-liigaan on alkanut.

Jokerien tämän kauden pelaajista Marko Anttila, Hannes Björninen (kesk.) ja Julius Junttila (oik.) nähdään kevätkaudella SM-liigassa.

28.2.2022 10:45 | Päivitetty 28.2.2022 15:24

Helsingin IFK vahvistuu loppukaudeksi kolmella nimekkäällä hyökkääjällä.

HIFK:n riveihin siirtyvät Jokerien hyökkääjät Iiro Pakarinen ja Teemu Turunen sekä SHL:ssä Örebrossa pelannut hyökkääjä Miikka Salomäki.

Pakarinen, 30, kuului Leijonien olympiakultajoukkueeseen sekä viime kevään MM-hopeajoukkueeseen. Myös Turunen, 26, kuului viime kevään MM-hopeajoukkueeseen.

Pakarinen ja Turunen ovat pelanneet aiemmin HIFK:ssa. Salomäki, 28, lähti aikoinaan maailmalle Kärpistä.

Tampereen Ilves saa kovan vahvistuksen kevään mestaruusjahtiin, kun Leijonien mestarikapteeni Marko Anttila siirtyy loppukaudeksi tupsukorvien riveihin.

Anttila, 36, kuului Leijonien olympiakultajoukkueeseen Pekingin olympialaisissa. Keväällä 2019 Anttila kipparoi Leijonat sensaatiomaisesti MM-kultaan.

Edellisen kerran Anttila pelasi Ilveksen hyökkäyksessä vuosina 2004–2011.

Myös Leijonien olympiasankari Hannes Björninen palaa SM-liigaan. Leijonille voittomaalin olympiafinaalissa tehnyt keskushyökkääjä Björninen, 26, siirtyy kasvattajaseuraansa Lahden Pelicansiin.

Lahtelaisseura keräsi yrityksiltä ja kuluttajilta Kulta-Hannes kevääksi kotiin -tukipaketin Björnisen kotiuttamiseen.

Hannes Björninen palaa loppukaudeksi Lahteen.

Oulun Kärpät vahvistaa loppukaudeksi rivejään kahdella Jokerien pelaajalla.

Jokerien päättyneen kauden päävalmentajan Lauri Marjamäen komentoon sunnuntaina siirtynyt Kärpät vahvistuu laitahyökkääjä Julius Junttilalla, 30, ja puolustaja David Sklenickalla, 25. Junttilan sopimus kattaa myös ensi kauden.

Jokerit tiedotti aiemmin maanantaiaamuna, että Anttilan, Björnisen, Junttilan ja Sklenickan lisäksi Henri Ikosen, Tommi Kivistön, Kalle Kossilan ja Otto Leskisen sopimukset on purettu yhteisymmärryksessä.

Myöhemmin Jokerit tiedotti, että myös Niklas Frimanin, Markus Hännikäisen, Petteri Lindbohmin, Iiro Pakarisen, Veli-Matti Savinaisen, Teemu Turusen ja Janne Juvosen sopimukset on purettu.

Ikonen, 27, siirtyy Rauman Lukkoon. Ikonen solmi jo aiemmin kevääseen 2024 ulottuvan sopimuksen Lukkoon.

Leskinen, 25, puolestaan vahvistaa IS:n tietojen mukaan Tampereen Tapparan puolustusta loppukaudella. Myös Savinainen, 36, siirtyy Tapparaan. IS:n tietojen mukaan Tappara havittelee myös riveihinsä Jokereista Henrik Haapalaa.

Olympiakultajoukkueessa pelannut Friman, 28, siirtyy Hämeenlinnan Pallokerhon puolustukseen loppukaudeksi.

Juvonen, Kivistö ja Kossila siirtyvät loppukaudeksi Sveitsin pääsarjaan. Hännikäinen puolestaan jatkaa kauttaan Saksan pääsarjassa.

SM-liigan siirtotakaraja umpeutuu tiistaina 1. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?