Kristian Kuusela iski yli 150 000 euron arvoisen maalin – Tappara pääsee pelaamaan jättipotista: ”Mestaruudella se tuplaantuu”

Kristian Kuusela on tehnyt urallaan lukuisia makeita ja tärkeitä osumia, mutta ei koskaan euroilla mitattuna yhtä arvokasta kuin CHL:n välierässä Müncheniä vastaan.

Kristian Kuusela iski ylivoimalla kaksi maalia, kun Tappara eteni kolmantena suomalaisjoukkueena CHL:n loppuotteluun.

1.2. 22:46

Tampere

Tappara – München 3–0

Konkarihyökkääjä Kristian Kuuselan 1–0- ja 3–0-osumat varmistivat Tapparalle paikan CHL:n finaaliin ja vähintään 325 000 euron palkintopotin.

Tamperelaisjoukkue voitti tiistaisessa välierässään Münchenin 3–0.

Tapparan toimitusjohtajan Mika Aron mukaan välierävoitto oli taloudellisesti merkittävä.

– Jos olisimme jääneet välierävaiheeseen, CHL olisi ollut meille selkeästi tappiollinen. Finaalipaikan ansiosta plussaa tulee noin 150 000 euroa. Mahdollisella mestaruudella se tuplaantuu, Aro kertoo.

Käytännössä Kuuselan voittomaali oli siis yli 150 000 euron arvoinen.

Kristian Kuusela, oletko tehnyt aiemmin yhtä arvokasta maalia?

– Kieltämättä tosi tuntuva summa yhdestä osumasta. Ei varmaan yhtä rahakasta ole ennen tullut tehtyä. Itse ajattelen aina vain voittamista ja mestaruutta. Mutta onhan se tosi hienoa kuulla, että auttaa joukkueen ohella koko organisaatiota, Kuusela hymyili.

Hyökkääjällä oli ottelun lopussa sauma tehdä kypärätemppu, mutta kiekko painui ohi tyhjän maalin.

– Säästettiin se osuma tärkeämpään paikkaan, Kuusela kuittasi.

Sellainen olisi esimerkiksi Ruotsissa 1. maaliskuuta pelattava CHL:n loppuottelu Rögleä vastaan.

– Tulee todella kova matsi. Sen mitä tiedän ja olen nähnyt, tosi kova porukka ja hyvin pelaava nippu. Ja nyt vielä kovempi, kun Valtteri Kemiläinen siirtyi sinne. Mennään näyttämään vanhalle pelikaverille, miten voitto hoidetaan kotiin, Kuusela ennakoi finaalia.

Kristian Kuusela osui välierässä kahdesti. Arkistokuva.

Tappara on ollut mukana nykymuotoisessa CHL:ssä syksystä 2014 lähtien, mutta eteni vasta nyt ensimmäistä pudotuspelikierrosta pidemmälle.

Joka syksy kirvespaitojen pomot ja valmentajat ovat julistaneet, kuinka ”CHL on meille todella tärkeä, satsaamme sarjaan täysillä.”

Käytäntö ja peluutus ovat kertoneet tähän kauteen saakka jotain ihan muuta.

– CHL on pelaajille aina hieno kokemus. Näkee uusia maita ja vastustajia ja pääsee mittaamaan oman tasonsa. Kyllä mielestäni aiemminkin olemme aina tosissamme voitosta pelanneet, Kuusela mietti.

– Tällä kaudella olemme vain saaneet parhaamme esiin CHL:ssä. Matkalla on kaatunut tosi kovia joukkueita. Toisin kuin alkukaudesta Liigassa, olemme pystyneet pelaamaan ottelut tasapainoisesti alusta loppuun.

CHL:n sarjamuodosta jo valmiiksi ahtaassa kiekkokalenterissa on käyty keskustelua.

– Nämä pelit tuovat vaihtelua kauden sisälle. En koe CHL-pelejä mitenkään raskaiksi enkä itse ainakaan keksisi parempaa pelimuotoakaan sarjalle, Kuusela kommentoi.

CHL:n voittaja kuittaa palkintopytyn ohella 495 000 euron voittopotin.

– Se on jo meille tuntuva summa. Kokonaistuotto olisi normioloissa nytkin paljon parempi ilman yleisörajoituksia. Kannattajien yhteydenottojen ja kovan kiinnostuksen perusteella välierään olisi tullut todennäköisesti 7 000 katsojaa, jos se olisi ollut sallittua, toimitusjohtaja Aro arvioi.

Yleisesti kiinnostus CHL:ää kohtaan on Aron mukaan noussut.

– Jos aiemmin yleisömäärät olivat harjoituspelien tasolla, tällä kaudella katsojamäärä oli jo 3500–4000 paikkeilla. Saman verran kuin vähiten vetävissä liigapeleissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?