Kärpät jätti noudattamatta SM-liigan asettamaa vaatimusta – pitkä kriisipalaveri Nokia-areenan uumenissa: ”Jokainen voi tulkita omalla tavallaan”

Kärppien 0–4-tappio Ilveksen vieraana johti pitkään palaveriin ja poissaoloon pakollisesta lehdistötilaisuudesta.

Ilves juhli jälleen Kärppiä vastaan Tampereella. Kuva joulukuun kohtaamisesta.

17.1.2022 22:47

Tampereen Ilves oli maanantai-iltana tyly isäntä Oulun Kärpille. Ilves kaatoi oululaiset illan ainoassa SM-liigaottelussa Nokia-areenalla maalein 4–0.

Kärppäleirissä tappio otettiin sen verran raskaasti, että seurasta ei saapunut ketään kamppailun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen. Näin ollen Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä sai kommentoida ottelua tilaisuudessa yksinään.

SM-liigan ohjeistuksen mukaan joukkueiden edustajien on oltava lehdistötilaisuudessa paikalla 10 minuuttia ottelun päätymisen jälkeen.

Kärppien joukkueenjohtajan Ari Hillin mukaan myöhästyminen lehdistötilaisuudesta johtui pitkäksi venyneestä palaverista ottelun jälkeen.

– Halusimme joukkueen kanssa keskustella missä mennään ja sitä kautta löytää ratkaisuja jatkoa ajatellen. Vähän oli tunnetta paidassa, ja sitä kautta palaveri vähän venähti, Hilli sanoi puhelimitse IS:lle.

Kävivätkö kotijoukkueen edustajat kopin ovella kyselemässä valmentajaa pressitilaisuuteen?

– Todennäköisesti siellä on joku käynyt, en tiedä varmaksi.

Voiko viime aikaisten tulosten valossa puhua ottelun jälkeisestä kriisipalaverista?

– Jokainen voi tulkita sen omalla tavallaan, että mikä palaveri oli. Tulos oli joka tapauksessa sellainen, että mielestämme oli palaverin paikka.

Onko teille käynyt aiemmin niin, että ette ole ehtineet ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen lainkaan?

– En muista tuollaista tähän hätään.

C Moren ottelulähetyksen ohjaaja Leo Grigorjeff kertoi MTV:lle, että Kärppien edustajaa odotettiin tilaisuuteen yli puoli tuntia.

– Teimme kollektiivisen päätöksen sekä Ilveksen haastattelijan että meidän Pasilan pään henkilökuntamme kanssa, että nyt ei enää odotella, vaan pannaan lähetys poikki. Ihmisten pitää päästä pois sieltä, hän sanoi.

Heikossa vireessä viime aikoina ollut Kärpät hävisi neljännen kerran edellisen viiden ottelun sisään. Edellisestä 11 ottelustaan joukkue on voittanut kolme.

Takaisin sarjan kärkeen rynninyt Ilves kaatoi oululaiset jo neljännen kerran tällä kaudella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?