Koronapassi raivostutti Ilveksen fanit somessa – näin seura reagoi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Koronapassi raivostutti Ilveksen fanit somessa – näin seura reagoi

Ilveksen ja Tapparan kannattajat reagoivat somessa eri tavoin uutiseen koronapassin käyttöönotosta.

Ilves ja Tappara sopivat yksissä tuumin koronapassijärjestelyistä.

23.11.2021 18:37

Jääkiekon SM-liigaseurat Ilves ja Tappara tiedottivat maanantaina, että vastedes heidän otteluihinsa pääsyyn vaaditaan voimassa oleva koronapassi.

Seurojen päätös pohjautui Länsi-Suomen aluehallintoviraston päätökseen. Sen mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle kohdistuu kokoontumisrajoituksia sisätiloissa järjestettäviin yli 100 hengen suuruisiin yleisötilaisuuksiin. Rajoitus astuu voimaan 24. marraskuuta.

Ilmoitus herätti ristiriitaisia reaktioita fanien keskuudessa. Erityisen voimakkaalta vaikutti jakauma Tappara- ja Ilves-fanien välillä Facebookissa.

Tapparan kannattajien leirissä uutista kommentoineet suhtautuivat pääasiassa maltillisesti ja ymmärtävästi. Sen sijaan Ilveksen puolella näkyvimmät kommentoijat olivat kiukuissaan.

Tapparan Facebook-päivityksen alla oli maanantaina päivällä 88 kommenttia, kun Ilveksen päivityksen alla oli lähes 400 kommenttia. Tapparalla on Facebookissa noin 20 000 tykkääjää enemmän kuin Ilveksellä.

Osa ilmoitti jopa jättävänsä jatkossa Ilveksen pelit kokonaan väliin.

–  Nyt tuli sitten lähtö Ilveksen leiristä. Olen monta vuotta tukenut seuran toimintaa, mutta en tue enää, kirjoitti eräs kommentoija.

– Enpä olisi uskonut Ilvekseltä tällaista natsimeininkiä, nyt kyllä Ilves-sydän särkyy, kun tällaiselle syrjinnän tielle päätätte lähteä, kirjoitti toinen.

Ilveksen myynti- ja tapahtumapäällikkö Lasse Fihl kertoi Ilta-Sanomille, että uskoo valtaosan faneista ymmärtävän, että koronapassin vaatiminen ei ole pelkästään Ilveksestä kiinni.

– Kun tätä keskustelua seuraa ylipäätään somessa, niin en ole yllättynyt (voimakkaista reaktioista). Täytyy muistaa, että kyse on hyvin pienestä vähemmistöstä katsojia, jotka tätä keskustelua käyvät. Siellä on näitä ääripäitä varsinkin koronapassien vastustajien joukossa. Tämä taitaa seurata ylipäätään samaa latua kuin keskustelu aiheesta yleisesti somessa valtakunnan tasolla, Fihl kommentoi.

Fihl sanoo, ettei lukenut kommentteja vielä maanantaina, mutta vilkaisi niitä tiistaina ja huomasi ”aika värikästä keskustelua”.

Fihl uskoo, että ero Tapparan saamiin kommentteihin johtuu muutaman kirjoittajan erityisaktiivisuudesta.

– Sieltä tullee tilastollinen heitto ihan muutaman hassun nimimerkin takia, jotka paukuttavat ison määrän kommentteja joka viestiin. Ilokseni huomasin, että iso osa ymmärtää, että tämä ei ole Ilveksen ”syytä”. En usko, että kannattajiemme joukossa on erityistä taipumusta esimerkiksi salaliittoajatteluun.

Lopullinen päätös koronapassien vaatimisesta tehtiin yhdessä Tapparan kanssa. Se antaa joukkueille mahdollisuuden järjestää jatkossakin mahdollisimman normaaleja ottelutapahtumia.

– Tapahtumia olisi äärettömän vaikea toteuttaa, mikäli passia ei olisi käytössä. Ei se vaikea päätös ollut kummallekaan seuralle. Suurin osa yleisöstä ottaa asian varmasti positiivisesti vastaan, koska he tietävät, että passin myötä tapahtumista saadaan myös turvallisempia.

SM-liigan koronapassitilanne 23.11.2021

HIFK Ei

HPK Ravintolapalveluissa

Ilves Kyllä

Jukurit Ei

JYP Ei

KalPa Ei

KooKoo Ravintolapalveluissa

Kärpät Kyllä

Lukko Kyllä

Pelicans Ei

SaiPa Ei

Sport Ei

TPS Kyllä

Tappara Kyllä

Ässät Kyllä

Tiedot kerätty seurojen verkkosivuilta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?