HPK:n hyökkääjä rikkoi tuomarin koskemattomuutta – SM-liiga rankaisi neljän ottelun pannalla

HPK:n Tommi Tikka kampitti päätuomarin.

Tommi Tikka on sivussa HPK:n kolmesta seuraavasta ottelusta. Hän kärsi pelikiellostaan jo yhden ottelun väliaikaisen pelikieltonsa aikana.

19.10.2021 20:55

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on langettanut HPK:n hyökkääjälle Tommi Tikalle neljän ottelun pelikiellon viime perjantaina pelatussa Kärpät– HPK-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Kurinpitopäätöksen mukaan Tikan, 26, katsottiin rikkoneen ottelun toisen päätuomarin koskemattomuutta.

– Kärpät–HPK-ottelun peliajassa 33.18 HPK:n Tommi Tikka luistelee Kärppien hyökkäyspäähän kohti kiekollista tilannetta ja tilannehuoneen raportin mukaan kampittaa jalalla ottelun toisen päätuomarin. Ottelussa tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, päätöksessä kuvaillaan.

SM-liigan tilannehuone tarkasti tilanteen videolta. Päävideotuomari vei teon kurinpitokäsittelyyn, josta nyt siis tuli päätös.

– Videotallenteelta käy ilmi, että Tikka luistelee kiekottomana kohti Kärppien päätyä, jossa on kiekollinen pelitilanne. Tikan luistelulinjalla on lähes paikoillaan toinen päätuomari seuraten kiekollista pelitilannetta ja ollen selin Tikkaan nähden. Luistellessaan erotuomarin ohitse Tikka pyyhkäisee jalallaan erotuomaria takaapäin jalkaan, jonka seurauksena erotuomari menettää tasapainonsa ja kaatuu hallitsemattomasti jäähän, päätöksen perusteluissa todetaan.

Päätöksen mukaan tuomarin sijainti ei tullut Tikalle yllätyksenä, sillä ”erotuomari on tilanteessa Tikan katseen suunnassa ja edessäpäin suoralla luistelulinjalla”.

Kurinpitodelegaatio piti Tikan osumista tuomariin tarkoituksellisena. Sen sijaan vahingoittamisyrityksenä sitä ei pidetty.

Koko kurinpitopäätös on luettavissa täällä.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?