Tähtihankinta Emil Larmi masensi TPS:n – meinasi yrittää huimaa temppua loppuhetkillä: ”Ehkä parempi, etten sano” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tähtihankinta Emil Larmi masensi TPS:n – meinasi yrittää huimaa temppua loppuhetkillä: ”Ehkä parempi, etten sano”

Emil Larmi oli ottelun hahmo, kun Pelicans kukisti TPS:n 1–0.

Emil Larmi pelasi nollapelin TPS:ää vastaan.

17.9. 22:08

Pelicans sai täksi kaudeksi kovan vahvistuksen maalinsuulle, kun Emil Larmi päätti palata Pohjois-Amerikasta ainakin toviksi takaisin Suomeen. Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa Larmi päästi yhteensä seitsemän maalia, eikä moinen saldo tietenkään tyydyttänyt.

Kauden kolmannessa ottelussa Larmi ei sitten päästänyt enää maaliakaan. Sisuuntunut lahtelaisveskari nollasi turkulaiset eleettömällä suorituksella. Pelicans nappasi voiton, vaikka onnistui maalinteossa vain kerran.

– Vaikka numerot eivät olleetkaan tänään tuon isommat niin hemmetin hyvin vedettiin koko jengi. Meillä ei ollut pelaajaa, joka ei olisi ollut valmis hyppäämään kiekon eteen, Larmi hehkutti.

Lahtelaislähtöinen Larmi on pelannut SM-liigassa ja Pohjois-Amerikassa sievoisen määrän pelejä, mutta voittaminen Pelicans-nutussa on ollut uusi kokemus.

– Kyllähän se hyvältä tuntui, kun pääsi kotiottelussa pelaamaan nollan ja mikä tärkeintä, ottamaan kolme pistettä, Larmi myhäili.

Larmi urakoi 22 torjuntaa perjantaina.

Vahvasti kamppailun aloittanut Pelicans meni avauserässä ansaitusti johtoon, kun Iikka Kangasniemen oivallus avasi Jiri Smejkalille maalipaikan. Toisessa päässä Larmi pääsi helpolla toiseen erään saakka. Tärkeitä torjuntoja tarvittiin kuitenkin myöhemmin, koska Pelicans ei saanut lisämaaleja aikaiseksi.

Toisessa erässä TPS sai kaipaamansa huippupaikan, mutta Larmi oli päättänyt olla päästämättä maaliakaan. Kiekko pelattiin turkulaisten 17-vuotiaan slovakkijärkäleen Juraj Slafkovskyn lapaan takatolpalle, mutta Larmi sai kammettua itsensä vielä torjuntaan. Seuraavassa aloituksessa nopea hanskakäsi vangitsi tulisen rannelaukauksen eleettömästi.

– No joo, välillä sitä on enemmän esillä ja välillä vähemmän. Itselleni yksittäisillä hetkillä ei ole niin isoa merkitystä, sillä pienistä palasista rakennetaan koko ajan omaa tekemistä paremmaksi, Larmi pyöritteli.

Asiaa tarkemmin kysyttäessä Larmi myönsi, että alkukausi on ollut otteiden osalta epätasaisempi kuin harjoituspeleissä. Toisin sanoen Larmi odottaa parantavansa vielä paljon kauden edetessä. Ajoittain ylipelaaminen on vaikeuttanut omaa tekemistä.

– Välillä sellainen voi näkyä vähemmän, välillä tulostaululla. On tässä jo menty parempaan suuntaan. Kokonaisvaltaisesti malttia ja selkeyttä otteisiin niin menee paremmin. Pitää muistaa, että kausi on pitkä ja vähitellen tässä mennään maratonia eteenpäin, Larmi muistutti.

Larmi jätti nollapelistä huolimatta kikkoja varastoon. Päätöserän loppusekunneilla Larmi oli yrittämässä kiekon laukomista tyhjään TPS-verkkoon, mutta ottelu ehti loppua ennen kuin Larmi pääsi lähettämään kiekkoa matkaan. Jäi arvailujen varaan, olisiko yritys voinut onnistua.

– Ehkä parempi, etten sano, miten siinä olisi käynyt, jos olisin ehtinyt kokeilla. Turha sitä on jinksata tulevia pelejä ajatellen, Larmi nauroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?