Ville Koivunen loistaa Oulun Kärpissä - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Uusi tähti on syttymässä Oulussa – Kärppien Ville Koivusella, 18, on vierellään mainio mentori: ”Näkee aina, kun olen vapaana”

Superlupaus Ville Koivunen on iskemässä väkevästi läpi Kärppien hyökkäyksessä.

Ville Koivunen, 18, oli Kärppien parhaimmistoa, kun oululaisjoukkue hävisi jatkoajan jälkeen HPK:lle.

15.9. 22:01

Oulu

Kärpät–HPK 1–2 ja

Oulun Kärppien hyökkäysrivi on kyllästetty laadulla, josta löytyy useampiakin eri variaatioita. Ville Koivunen, 18-vuotias tulokas, ei ole kumarrellut nimiä pelipaitojen selässä, vaan puskenut itsensä väkisin tulosrooliin.

Liigauran avausottelu lauantaina toi jo nimen maalintekijäsarakkeeseen, mutta sitäkin häkellyttävämpää on ollut Koivusen valmius pelata kovassa aikuisten sarjassa.

– Omilla vahvuuksilla rohkeasti olen lähtenyt pelaamaan. Kiekon kanssa olen parhaimmillani ja sitä olen pyrkinyt toteuttamaan, Koivunen sanoi keskiviikkoisen HPK-tappion jälkeen.

Koivunen säkenöi viime keväänä U18-kisoissa ja nousi pikkuleijonien kantavaksi pelaajaksi. Samalla kääntyi enemmän kuin muutaman NHL-kykyjenetsijän päät. Hyökkääjä ponnahtikin kesän varaustilaisuudessa kansan tietoisuuteen.

Kärpät on tuottanut viimeisten vuosien aikana todellista nuorisolaatua, ja samassa varaustilaisuudessa meni peräjälkeen joukkuetoverit Aatu Räty ja Samu Tuomaala. Heistä jälkimmäinen hyppäsi jo Pohjois-Amerikkaan täksi kaudeksi.

Koivunen allekirjoitti Carolinan tarjoaman tulokassopimuksen, mutta tämän kauden suuri tavoite on vakiinnuttaa pelipaikka SM-liigassa. Siihen on vähintäänkin hyvät edellytykset.

– Pelin vaatimus on kasvanut aika paljon. Vastustaja rokottaa pienistäkin virheistä, ja toisaalta maalipaikkoja on hankalampi luoda.

Ville Koivunen tuulettaa maalia huhtikuun alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Koivunen oli Kärppien parhaimmistoa myös HPK:ta vastaan, mutta kuten koko joukkueella, myös tulokkaalla keskiviikkoinen jäi vähän piippuun.

– Ensimmäiseen peliin olin tyytyväinen, mutta nyt toinen erä varsinkin oli aika huono, Koivunen tiivisti.

Tasoaan SM-liigassa mittaava nuorukainen ei voisi olla paremman mentorin valvovan silmän alla. Samassa ketjussa ja ylivoimassa oppeja jakaa kiekkotaituri Juhamatti Aaltonen. Yhtäläisyyksiä on helppo löytää, sillä pelaajaprofiilit ovat niin samanlaiset.

– ”Juhis” näkee aina, kun olen vapaana. Se taikoo paikkoja vaikka tyhjästä. Mun tehtävä on pelata itseni vain irti, niin eiköhän ala jatkossa enemmän maaleja tulla.

Kirkkaiden valojen pelipaikan lisäksi Koivusen päätähtäin on Edmontonin U20 MM-turnaus. Jos Koivunen jatkaa samaan ennakkoluulottomaan tapaan kuin SM-liigassa, on hän nyt Nuorten Leijonien avainpelaaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?