Olli Jokinen valmentaa Jukureita, joukkue on SM-liigan musta lammas - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Olli Jokisen Jukurit on SM-liigan musta lammas

Mielenkiinto Jukureita kohtaan on herännyt Mikkelissä. Hyvä niin, mutta mielenkiinnon säilyttäminen on kiinni tuloksista, kirjoittaa IS:n jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén.

Olli Jokinen debytoi perjantaina SM-liigajoukkueen päävalmentajana. Jokisen valmentama Mikkelin Jukurit voitti kotonaan KalPan voittomaalikilpailun jälkeen 2–1.

11.9. 6:57

Perjantai-ilta Mikkelissä aloitettiin Maamme-laulun sijaan perinteiseen tyyliin Savolaisen laululla. Jukurit edustaa Etelä-Savoa ja KalPa Pohjois-Savoa. Näiden joukkueiden yhtäläisyydet loppuvat savolaisuuteen.

Lue lisää: Olli Jokista vaadittiin laukomaan rankkaria – Jukureille voitto toisen miehen kikkapussista

Pelityyleiltään Jukurit ja KalPa ovat kuin toistensa vastakohdat. Kuin yö ja päivä.

Noviisivalmentaja Olli Jokinen haluaa Jukurien pelaavan pohjoisamerikkalaista pystysuunnan tempokiekkoa. Pitkä peliura NHL:ssä näkyy ajattelussa. Pukukopissakin valmennuskieli on englanti.

Tommi Miettisen valmentaman KalPan kopissa viännetään savvoo vahvan omavaraisuuden takia. Pelitapa perustuu vahvaan liikkeeseen ja kiekotteluun eli perinteisiin kalpalaisiin arvoihin.

SM-liigassa monet joukkueet pelaavat samoin perusperiaattein tiiviillä viisikolla, mutta Jukurit harjaa vastakarvaan.

Jukurien viisikkoa on vaikea saada televisiokuviin samaan aikaan. Syötöt ovat etäisyyksiltään pitkiä ja viisikko venyy leveys- ja pystysuunnassa. Siinä missä KalPa hyökkää paljon lyhytsyötöillä ja vahvalla tuella, Jukurien koko hyökkäysketju hakee paljon avauksia keskialueella puna- ja siniviivan väliin.

Tätä ei ole totuttu näkemään liigajäillä. Jukurit on pelityyliltään SM-liigan musta lammas, joka varmasti herättää keskustelua tällä kaudella.

Avausillan perusteella Jokisen Jukureilla riittää paljon töitä. Hyvää olivat pitkät hyökkäysmyllyt, jotka alkoivat usein riistoista syvällä tai vauhdikkaista sisäänvienneistä, mutta maalipaikat olivat kortilla.

Työmaata Jokisen johtamalla valmennusryhmällä riittää etenkin puolustuspelaamisen organisoimisessa. Harjoituspeleissä ja KalPa-ottelussa Jukurien ykkössektorin puolustaminen oli todella repaleista.

Avausottelua Kalevankankaalla seuratessa kävi selväksi, että mielenkiinto Jukureita kohtaan on herännyt Mikkelissä. Hyvä niin, mutta mielenkiinnon säilyttäminen on kiinni tuloksista. Häviävä joukkue ei ole kiinnostava.

Nyt avausottelusta oli tuloksena 2–1-voitto voittomaalikilpailun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?