Tässä ovat SM-liigan parhaat sentterit – 36-vuotias konkari listan kärjessä

Ilta-Sanomat listaa alkavan liigakauden kunniaksi sarjan parhaita yksilöitä pelipaikoittain. He ovat SM-liigan parhaat sentterit.

Eetu Koivistoinen (vas.), Petri Kontiola (kesk.) ja Tyler Morley ovat SM-liigan sentterien aatelia.

10.9.2021 13:11

5. Arttu Ilomäki, Lukko

Lukko on saanut nauttia huippuluokan ykkössenttereistä viime kausina. 30-vuotias tamperelainen on jatkumoa tälle. Vaikea kausi takana SHL:ssä. Lukossa isossa tulosvastuussa niin tasakentällisin kuin ylivoimalla. Ennakoi keskikaistalla mainiosti ja rytmittää viisikon peliä. Irtiottokyky tallella. Rannelaukaus lähtee terävästi.

Arttu Ilomäki on tämän kauden kovimpia paluumuuttajia.

4. Juuso Pärssinen, TPS

Sarjan valovoimaisimpia nuoria tähtiä. Viime kausi oli läpimurto tulosrooliin. TPS:n finaalikevään pelillinen suunnannäyttäjä. Nyt rima on nostettu kohtaan ”dominanssi”. Fyysisesti taas valmiimpi. Kokoa, taitoa ja luonnetta. Johtaa joukkoja pisteiden ja pelirohkeuden kautta. Tämä kausi on viimeinen liigajäillä ennen siirtymistä Nashvillen organisaatioon.

Juuso Pärssinen (kesk.) loisti viime kaudella TPS:n hopeajoukkueessa.

3. Eetu Koivistoinen, HIFK

Profiilihankinta ykkösketjuun. Hurjat odotukset uran parhaan kauden jälkeen. Loisti Lukossa tasaisimpana sentterinä. Pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä on kehittynyt komein harppauksin EHT-tason pelaajaksi. Sulavaliikkeinen kiekonkäsittelijä. Laukaus lähtee terävästi. Uskaltaa pitää kiekkoa. Vastuullinen puolustussuuntaan.

Eetu Koivistoinen valittiin viime keväänä pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

2. Tyler Morley, Tappara

Mitat täyttävä mestarikandidaatin ykkössentteri. Tuttu vahvistus Tapparalle toissa kaudelta. Näyttöhalut tapissa heikon viime kauden jälkeen SHL:ssä. Nopeustaitavuus huippuluokkaa. Kerää vauhdin tikkaavalla luistelutyylillä ja tekee peliä edistäviä ratkaisuja kovassa tempossa. Vaikea pideltävä. Vaihtaa ovelasti suuntaa pienessä tilassa. Myös puolustaminen maistuu.

Tyler Morley on kivikovan Tapparan ykkössentteri tällä kaudella.

1. Petri Kontiola, Ilves

Säkenöivä paluu viime kaudella liigajäille HPK:n paidassa. Odotukset ovat korkealla Ilveksessä. 36-vuotias Kontiola on joukkueen vanhin ja hyökkäyksen ainoa yli 30-vuotias pelaaja. Ilveksen hyökkäyspelin moottori. Klassinen sentterityyppi taitaa pelin rytmittämisen kiekolla ja edistää maestromaisesti viisikon peliä. Ei ole koskaan ollut kaukalon nopein sähköttäjä, mutta ylivoimalla ja pelintekijänä edelleen huippuluokkaa.

Petri Kontiola palasi kotikaupunkiinsa. Tällä kertaa Ilveksen paidassa.

Tyrkyllä listalle: Jarno Kärki, Ässät, Lukas Jasek, Pelicans.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?