Tässä ovat SM-liigan parhaat maalivahdit – kaksi tähtihankintaa värittävät listaa

Ilta-Sanomat listaa alkavan liigakauden kunniaksi sarjan parhaita yksilöitä pelipaikoillaan.

Lukon Lassi Lehtinen on SM-liigan maalivahtien eliittiä.

8.9.2021 9:49

5. Emil Larmi, Pelicans

Lähti syksyllä 2019 Pohjois-Amerikkaan HPK:n mestarivahtina. Palaa kotikaupunkiinsa suurin odotuksin. Takana on kaksi repaleista kautta AHL:n ja ECHL:n puolella. Viime kauden piipahdus HPK:ssa lainalla oli hakemista. Refleksitorjuja. Liikkuu terävästi sivuttaissuunnassa. Saa kovan kirittäjän, sillä nuori Jasper Patrikainen haastaa taustalla.

Emil Larmi voitti Suomen mestaruuden HPK:n ykkösvahtina keväällä 2019.

4. Andrei Karejev, TPS

TPS ja motivoitunut pelaaja saivat avauskaudesta juuri sen, mitä molemmat hakivat. Yhteistyö jatkuu hedelmällisestä asemasta. Pienikokoinen ja terävästi liikkuva refleksitorjuja on osoittanut pystyvänsä pitämään tasonsa peliruuhkassa. Parantanut Turussa pelinlukuaan ja laukauskulmien hallintaa.

Andrei Karejev vakuutti viime kaudella finalistijoukkue TPS:n maalilla.

3. Eetu Laurikainen, HPK

Kesken viime kauden Kerhoon hankittu jyväskyläläinen oli käänteentekevin pelaaja HPK:n lupaavasti sujuneen kevätkauden aikana. Kiekko tarttui paremmin organisoidun viisikon takana vakuuttavasti. Edessä on hikinen savotta, sillä joukkue edessä on heikentynyt. Pienikokoinen veskari luottaa aktiiviseen torjuntatyyliin. Liikkuu terävästi sivuttaissuunnassa.

2. Marek Langhamer, Ilves

Kesän kovimpia hankintoja. Pätevä korvaaja NHL:ään siirtyneelle Lukas Dostalille. Torjui kolme viime kautta KHL:ssä ansiokkaasti. Kokemusta myös Tshekin maajoukkueesta. Kompakti moderni maalivahti. Kookas, nopeat jalat ja aktiivinen räpyläkäsi. Kilpailee sarjan parhaan maalivahdin tittelistä.

Marek Langhamer jatkaa tshekkimaalivahtien putkea Ilveksessä.

1. Lassi Lehtinen, Lukko

Superkausi takana. SM-kulta ja valinta liigan parhaaksi maalivahdiksi. Seuraava tehtävä on nousta maajoukkueen vakiokiertoon. Teknisesti ehjä torjuja. Pienikokoinen, mutta perustaa pelinsä hallittuun liikkumiseen ja pelinlukuun. Zenmäisessä torjuntatyylissä ei ole mitään ylimääräistä. Keskittyy ykköskiekkoihin, edessä puolustus hoitaa kakkoskiekot.

Lassi Lehtinen putsasi palkintopöydän viime kaudella.

Tyrkyllä listalle: Niko Hovinen, Sport, Christian Heljanko, Tappara.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?