SM-liiga: Yli 700 ottelua pelannut Juho Keränen lopettaa menestyksekkään uransa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Yli 700 ottelun SM-liigaveteraani lopettaa menestyksekkään uransa – ”Haikea, mutta onnellinen fiilis”

Juho Keränen on päättänyt lopettaa pitkän ja upean uransa.

Juho Keränen tunnettiin etenkin Kärpistä. Tässä hän tuulettaa maalia vuonna 2014.

3.6. 10:24

Juho Keränen, 36, on päättänyt lopettaa menestyksekkään kiekkouransa. Sisukkaan hyökkääjän päätös lopettamisesta kypsyi lopullisesti kuluvan kauden aikana.

– Jo viime kesänä alkoi tuntua siltä, että viimeinen kausi saattaisi olla edessä. Bensa alkoi loppua koneesta. Kauden aikana tuo tunne vahvistui ja ajattelin, että kaikki peliin viimeisellä kaudella ja homma pakettiin, Keränen kertoo Ilta-Sanomille.

Keräsen viimeiseksi kaudeksi jäi pronssiin päättynyt sesonki HIFK:n paidassa tänä keväänä.

– Koko elämä on tätä kiekkohommaa ollut... viimeisen pelin jälkeen oli tietysti haikeaa, mutta samalla onnellinen fiilis. Ura päättyi omilla ehdoilla ja terveenä, perheenisä Keränen tuumaa.

Keiteleellä syntynyt Keränen aloitti kiekkoilun seuratasolla Vesakiekon joukkueessa 7-vuotiaana pitkälti isoveljensä innoittamana. KalPassakin juniorina pelannut Keränen nousi SM-liigaan Kärpissä 2005–2006. Tämän jälkeen hän pelasi Kajaanin Hokin riveissä, jossa hän voitti Mestiksen mestaruuden 2007. Takaisin Kärppiin Keränen ampaisi 2008.

Hän voitti SM-kultaa Kärpissä 2014 ja 2015.

– Mestaruudet ovat tietysti ne uran kirkkaimmat muistot. Eivät niinkään ne hetket voitettujen pelien jälkeen, vaan niiden kyseisten joukkueiden kulkemat matkat mestaruuksiin ovat ne hienoimmat jutut.

Keränen pelasi pudotuspelit mukaan lukien yli 700 ottelua SM-liigassa. Kärppien ja HIFK:n lisäksi hän kiekkoili HPK:ssa ja Lukossa. Keränen toimi useissa joukkueissa varakapteenina, ja hän nappasi mestaruuksiensa lisäksi yhden hopean ja kolme pronssia.

Juho Keränen pelasi myös HPK:n paidassa. Kuva vuodelta 2017.

Keränen ei komeillut pistepörssin kärkisijoilla, mutta hän oli äärimmäisen sisukas, työteliäs ja voitonhimoinen pelaaja. Hänellä oli tärkeä rooli myös joukkueiden hyvän ilmapiirin vaalijana.

– Toki toivoisin, että minut muistettaisiin iloisena ja positiivisena ihmisenä sekä kaukaloiden taistelijana. Joukkue edellä pyrin aina menemään.

Keränen pelasi koko ammattilaisuransa kotimaassa. Keräsen mukaan ulkomaille siirtymisestä ei ollut missään vaiheessa vakavia puheita, eikä hän oikeastaan edes nähnyt syytä sellaiseen.

Uran tullessa päätökseen Keränen haluaa kiittää Riikka-vaimoaan, lapsiaan Siiriä ja Manua sekä omia vanhempiaan ja appivanhempiaan tuesta ja kannustuksesta. Lisäksi hän kiittää mittavan uransa kaikkia valmentajia, huoltajia, hierojia ja pelikavereita.

Keränen muuttaa vaimonsa, tyttärensä ja poikansa kanssa Helsingistä Kuopioon kesällä. Hän aloittaa työt Innolink-konsulttiyhtiössä Innolink Staffilla henkilöstövuokrauksen parissa.

– Siirryn innokkaana normaaliin työelämään. Toki se hieman jännittääkin, mutta luotan itseeni ja homma varmasti toimii. On mukava lähteä uusiin haasteisiin.

Juho Keräsen aktiiviura kiekkoilijana on nyt ohi, mutta nähdäänkö miestä vielä niin sanotuissa höntsäpeleissä? Pystyykö äärimmäisen kovalla kilpailuvietillä varustettu Keränen sellaisia ylipäätään pelaamaan?

– Niin... ehkä jossain kohtaa pystyn höntsäpelejäkin pelaamaan, ettei tarvitse ihan koko ajan sata lasissa painaa. Mutta en ihan vielä, Keränen naurahtaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?