Hilluiko Lukon mestaruus­juhlissa korona­potilaita? Raju huhu leviää Raumalla – näin asiaa kommentoi vastuulääkäri - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Hilluiko Lukon mestaruus­juhlissa korona­potilaita? Raju huhu leviää Raumalla – näin asiaa kommentoi vastuulääkäri

Länsi-Suomi kertoi ensimmäisenä Raumalla leviävästä huhusta.

Raumalla tiistaina finaaliottelua oli kokoonnuttu seuraamaan ulkoilmaan isolta näytöltä.

12.5. 15:36

Raumalla juhlittiin tiistaina innokkaasti kaupungin kiekkoylpeyden Lukon upeaa Suomen mestaruutta.

Ansaittu ja odotettu mestaruus sai ihmiset liikkeelle – siinäkin määrin, että on herännyt huoli koronaviruksen leviämisestä väkijoukoissa.

Keskiviikkona Länsi-Suomi uutisoi nettisivuillaan huhusta, jonka mukaan juhlahumussa olisi ollut mukana myös koronapositiivisia karanteenilaisia.

Rauman kaupungin tartuntatautilääkäri Irene Reinvall rauhoittelee. Hän kertoo, ettei terveydenhuoltoon tai viranomaisille ole toistaiseksi tullut asiasta mitään virallista ilmoitusta.

Kyseessä voi olla jonkun henkilön ”näpäytys”, joka on ärtynyt esimerkiksi villeistä mestaruusjuhlista tai Lukon voitosta. Varmuutta asiasta ei toistaiseksi ole saatu.

 Kyseistä huhua on levitetty Facebookissa. Huhua levittänyttä ihmistä on pyydetty olemaan yhteydessä meidän pandemiapuhelimeen, mutta hän ei ole sitä tehnyt, Reinvall kertoo.

Reinvall vahvistaa, että mikäli huhu osoittautuisi todeksi, kyseessä olisi terveydensuojelurikkomus.

Rikoslain mukaan kyse on terveydensuojelurikkomuksesta, jos henkilö tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta rikkoo karanteenia. Terveydensuojelurikkomuksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?