Upeat kuvat: Rauman kaupungintalo sai uuden ulkoasun Lukon mestaruuden kunniaksi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Upeat kuvat: Rauman kaupungintalo sai uuden ulkoasun Lukon mestaruuden kunniaksi

Kun Lukon ensimmäinen mestaruus 58 vuoteen varmistui tiistaina, Rauman kaupungintalo sai komean ulkoasun.

Rauman kaupungintalo valaistiin mestaruuden kunniaksi Lukon väreillä.

12.5. 9:57

Rauman värit ovat aina olleet sininen ja keltainen – mutta nyt kaupunki on sinikeltaisempi kuin koskaan.

Kevään jääkiekkohuuma on saanut raumalaiset somistelemaan talojaan Lukon lipuilla ja muulla Lukko-rekvisiitalla. Myös Rauman kaupunki on osallistunut kiekkohuumaan. Muun muassa Rauman kaupungintalo ja torin laidalla sijaitseva Vanha Raatihuone olivat saaneet jo aiemmin torneihinsa Lukon liput.

Kun Lukon ensimmäinen mestaruus 58 vuoteen eilen varmistui, kaupungintalo sai vielä komeamman ulkoasun. Pimeän tullen kaupungintalon kylkeen heijastettiin valtava Lukon logo, ja useampi pienempi Lukko-logo näytti liikkuvan talon seinää pitkin.

Vuonna 1901 alun perin Wapaaehtoisen Palosammutuskunnan tarpeisiin valmistunut, turkulaisen rakennusmestarin August Heleniuksen suunnittelema rakennus oli ehtinyt ”nähdä” vain yhden Lukon mestaruuden, vuonna 1963.

Rauman kaupungintalo, valmistunut vuonna 1901.

Pietarin Eremitaasi, valmistunut vuonna 1762.

Kun toinen jääkiekkomestaruus vihdoin tuli Raumalle, kaupungintalokin muuttui sinikeltaiseksi. Vanhasta ja arvokkaasta rakennuksesta tuli ”Lukko-valaistuksessa” välittömästi mieleen Pietarin mahtava Eremitaasi.

Mutta uskottava se oli, kun omin silmin näki: Rauman kaupungintalo se oli.

Raumalaiset tuskin panevat pahakseen, vaikka kaupungintalo saataisiin useamminkin valaista Lukon väreillä ja koristella Lukon logolla mestaruuden kunniaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?