Pekka Virta nousi kuoleman porteilta Suomen mestariksi – ”Vastoinkäymiset vähän arveluttivat” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Pekka Virta nousi kuoleman porteilta Suomen mestariksi – puhui happiviikset kasvoillaan C Morelle: ”Vastoinkäymiset arveluttivat”

Lukon mestarivalmentaja Pekka Virta kiitti vuolaasti pelaajiaan.

Koronasta toipuva Pekka Virta juhli Suomen mestaruutta maltillisesti ja piti sykkeen alhaalla.

11.5. 19:43

Rauman Lukon mestarivalmentajan Pekka Virran kasvoilta paistoi helpotus.

Virran, 52, neljäs ja viimeinen kausi Lukossa päättyi upeimmalla mahdollisella tavalla mestaruuteen.

Kevään aikana Virta joutui taistelemaan hengestään, kun hän oli koronan takia peräti 27 päivää Turun yliopistollisen keskussairaalan teho-osastolla.

– Helpottunut olo. Ei saatu sössittyä tätä, ja en saanut sössittyä tätä itsekään. Vastoinkäymiset vähän arveluttivat, ja peli oli vähän karkaamassa, mutta onhan tässä hyvä fiilis. Pitkä työ on takana, happiviiksiin sonnustautunut Virta kertoi C Moren haastattelussa mestaruuden ratkettua.

Virran alaisuudessa Lukko nousi SM-liigan kärkeen.

Viime kaudella Lukko oli runkosarjan kakkonen, mutta pudotuspelejä ei pelattu koronan takia. Tällä kaudella Lukko dominoi runkosarjaa alusta loppuun.

– Olemme pelanneet todella pitkään hyvää jääkiekkoa. Pelasimme puolitoista sarjakautta Suomen parasta kiekkoa, Virta näki.

Lukko lähti tähän kevääseen ylivoimaisesti suurimpana mestarisuosikkina.

– Meillä ei ollut kuin hävittävää. Jokainen, joka on yhdenkin psykologikirjan jossain avannut, ymmärtää, että se on lähtökohdista hankalin. Pystyttiin parantamaan aina huonojen pelien jälkeen, kun tarvitsi – jopa tänään.

Virta jakoi vuolaasti kiitosta pelaajilleen.

– Todella hieno ja sitoutunut kiekkojoukkue. Täynnä hyviä pelaajia. Hyvät pelaajat yleensä voittavat sitten loppuviimein. Kunnia kuuluu heille.

Lukon mestarillinen peruspohja ja uusi kulttuuri luotiin Virran ja urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin kahden ensimmäisen vuoden aikana. Sen jälkeen kyse on ollut enemmän tai vähemmän hienosäädöstä.

– Sen jälkeen se on ollut aika helppoa ymmärtää, mitä meiltä puuttuu ja mikä homma täytyy paikata. Missään kohtaan kukaan ei tullut kertomaan miten pitäisi tehdä tämä asia.

Suomen parasta kiekkoa pelaavan ryhmän mahdollisti Virran mielestä moni asia. Yksi tärkeimmistä on vahva seurakulttuuri ja yhtenäisyys.

– Meillä on pelaajia, jotka ovat olleet aika pitkään täällä. Runko rakennettiin niin, että kun uudet tulivat mukaan, he rupesivat pelaamaan Lukko-kiekkoa ja toimimaan Lukon tavoilla, Virta kertoi.

Kun peli oli kuosissa viime kaudesta alkaen, Virta pystyi keskittymään muihin seikkoihin enemmän prosessin loppua kohti.

– Pystyttiin panostamaan paljon ryhmähenkeen ja tutustumiseen, mikä kasvatti joukkuetta vielä yhtenäisemmäksi jään ulkopuolella. Tämä on vahva kaveriporukka, joka teki töitä toisilleen veljeydestä, ystävyydestä ja rakkaudesta. Se on iso arvo ja mahtava voima, Virta kertoi.

– Nyt matka jatkuu, Virta huikkasi lopuksi.

Seuraavaksi Virran ammattitaidosta pääsee nauttimaan Lappeenrannan SaiPa, jonne Virta siirtyy monivuotisella sopimuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?