Juhani ”Tami” Tamminen opasti Daniel Ståhlia jääkiekossa – nyt kiekonheittäjä iloitsee TPS:n finaalipaikasta - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Yleisurheilun maailmanmestari Daniel Ståhl innostui SM-liigan finaaleista – esitti suorasukaisen ennustuksen

Kiekkomies mikä kiekkomies. Tami Tammisen opettamasta jääkiekkoilijasta tulikin kiekonheittäjä, joka iloitsee TPS:n menestyksestä.

Daniel Ståhl on kenties Ruotsin tunnetuin TPS-fani. Vuonna 2019 Ståhl sai TPS:n joukkueelta nimellään varustetun pelipaidan. Maanantaina TPS juhli seuran ensimmäistä SM-liigan finaalipaikkaa mestaruuskevään 2010 jälkeen, ja Ståhl yhtyi riemuun.­

4.5. 14:08

Turun Palloseura selvitti maanantaina lähes sensaatiomaisesti tiensä jääkiekon SM-liigan tämän kevään finaaleihin. TPS on kauden mittaan osoittanut analyytikkojen ennustukset vääriksi, sillä juuri kukaan Turku-hallin ulkopuolella ei uskonut Palloseuran menestykseen ennen kauden alkua.

TPS kuitenkin ylsi runkosarjassa kolmanneksi ja kampesi pudotuspeleissä tieltään ensin Lahden Pelicansin ja välierissä Helsingin IFK:n. Finaaleissa vastaan asettuu Rauman Lukko.

TPS on ottanut sosiaalisessa mediassa ilon irti finaalipaikasta. Ja fanit ovat vastanneet huutoon: pelkästään TPS:n eilisiin Instagram-päivityksiin on reagoitu jo yli 70 000 kertaa.

TPS sai Instagramissa kannustusta myös suoraan yleisurheilumaailman huipulta. Ruotsalainen kiekonheiton maailmanmestari Daniel Ståhl kommentoi TPS:n pukukopista kuvattua tanssivideota ytimekkäästi: ”Kulta kotin Turun Kauppatorille”.

Ståhlin lähes täydellinen suomen kieli juontuu siitä, että hänen äitinsä, tyttönimeltään Tanja Laakso, on kotoisin Turusta. Ståhl on myös esimerkiksi televisiohaastatteluissa lähettänyt terveisiä mummilleen Leila Laaksolle Turkuun.

Vuonna 2017 Ståhl kertoi Helsingin Sanomissa pelanneensa juniorina jääkiekkoa ja käyneensä teini-ikäisenä legendaarisen turkulaisen kiekkomiehen Juhani ”Tami” Tammisen kiekkokoulussa.

– Leiri merkitsi paljon minulle. Tami opetti, että täytyy pitää selkä suorana ja kuunnella, mitä valmentajat sanovat, Ståhl kertoo oppineensa Jääkiekkoleijonalta numero 79.

– Oli siellä muitakin valmentajia, Ståhl täsmensi.

Ståhl, 28, on kiekonheiton maailmanmestari vuodelta 2019.

Daniel Ståhl edustaa Ruotsia. Vuoden 2019 kiekonheiton maailmanmestari kuvattuna Suomi–Ruotsi-ottelussa syksyllä 2020.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?