Tappara voitti Kärpät ja eteni suoraan puolivälieriin – Mika Pyörälä kertoi mielipiteensä ”säälipleijareista” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kahdella konkarilla erilaiset kohtalot – Kärppien Mika Pyörälällä selkeä näkemys säälipleijareihin joutumisesta

Kaksi kovaa konkaria Kristan Kuusela ja Mika Pyörälä johtivat joukkueitaan edestä, mutta vain toinen pääsi tuulettamaan suoraa puolivälieräpaikkaa.

Mika Pyörälä ja Kärpät joutuivat säälipleijareihin.­

13.4. 22:17

Tappara ja Kärpät on totuttu näkemään kaudesta toiseen jääkiekon SM-liigan runkosarjan kärjessä. Tällä kertaa molemmat pelasivat päät giljotiinissa pääsystä suoraan puolivälieriin.

Tapparan Kristian Kuusela näytti heti ensi hetkistä lähtien mistä hänet on tehty. Hyökkääjä pystyy johtamaan joukkuettaan silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

Päävalmentaja Jussi Tapola kokosi kovimmassa paikassa tammikuussa loistaneen ykkösketjun Anton Levtchi-Patrik Virta-Kuusela yhteen.

– Ei ollut aikaa sopia mitään kuvioita, selkäytimellä mentiin. Tällaiset pelit ratkeavat tekemiseen, pitää uskaltaa pelata, Kuusela tunnelmoi.

Kristian Kuusela ja Tappara sijoittuivat runkosarjassa neljänneksi.­

Kolmikko näytti ensi hetkistä lähtien Kärpille, mikä on homman nimi. Karuselli oululaisten päässä oli alusta lähtien vakuuttavaa.

Ykköskenttä iski tärkeän avausosuman (Virta). Toisessa erässä Kuusela löysi ylivoimalla Jukka Peltolan maalin edestä: 4–1. Peli oli sen jälkeen käytännössä paketissa.

Ottelu päättyi lopulta Tapparan 4–2-voittoon.

Tapparan runkosarja oli todella vivahteikas. Heikon alun jälkeen vahva voittoputki tammi–helmikuussa maajoukkueturnaukseen saakka.

EHT-pelien takia joukkue joutui ensin pelaamaan pitkään ilman viittä runkopelaajaansa, mutta sen jälkeen tuli vielä ikäviä koronatartuntoja.

Taudin sairasti Tshekin joukkueessa mukana ollut maalivahti Dominik Hrachovina, mutta kovimman kohtalon koki puolustaja Valtteri Kemiläinen. Koronakuume piinasi häntä reilut viisi viikkoa ja pelitaukoa tuli kaikkiaan pari kuukautta.

Mahdollisesti myös Kuusela sai itse tartunnan. Hän joutui jättämään kymmenen ottelua väliin.

– Kommentoin omaa poissaoloani tarkemmin kauden jälkeen. Joukkueen kannalta kiekolla oli myönteinenkin puoli. Moni pelaaja sai paljon vastuuta. Uskon, että siitä on etua meille kevään peleissä.

Tappara kohtaa puolivälierissä KalPan.

– Nythän kauden oikeat pelit vasta alkavat. Näytimme jo kauden aikana, että pystymme puristamaan parhaamme esiin, kun sitä eniten tarvitaan, Kuusela ennakoi.

Kärpät jäi seitsemänneksi heikommalla maalierolla verrattuna Pelicansiin.

Dramaattinen kohtalo ei kuitenkaan uransa 200. maalin tehnyttä Mika Pyörälää hetkauttanut.

– Saatiin juuri sitä mitä ansaittiin, Pyörälä kuittasi.

Äänensävystäsi päätellen et kuitenkaan ole hirveän pettynyt, vaikka pelit jatkuvat jo torstaina säälipleijareissa Sportia vastaan?

– En yhtään. Tiedän, että omalla hyvällä pelillämme mikä tahansa on vielä mahdollista. Nyt alkaa tekojen aika. Pitää valmistautua hyvin ja esittää parasta kaukalossa.

Mitä mieltä olet CHL-mallilla pelattavasta ottelusarjasta?

– Poikkeuksellisella kaudella pitää olla valmis myös poikkeuksellisiin juttuihin. Kun jokainen maali merkitsee, pitää pelata sen mukaan, Pyörälä suunnitteli.

Kristian Kuusela ja Tappara sijoittuivat runkosarjassa neljänneksi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?