Tapparalle hurjat sakot kohua herättäneestä koronarikkomuksesta - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tapparalle mätkäistiin hurjat sakot kohua herättäneestä koronarikkomuksesta

Tamperelaisseuran saama sakko on IS:n tietojen mukaan yksi SM-liigahistorian kautta aikojen suurimmista.

Tapparan urheilujohtajan Jukka Rautakorven tekemä koronarike kävi kalliiksi tamperelaisseuralle.

8.4. 8:42

SM-liigaseura Tapparan tekemä koronarike on ollut puheenaiheena viime viikkoina. Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä on liittynyt siihen, kuinka suuren sakon jääkiekon SM-liiga Oy mätkäisi tamperelaisseuralle.

SM-liiga tiedotti sakkorangaistuksesta viime viikolla, mutta vaikeni sen suuruudesta. Myös Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä pysyi tuolloin niukkasanaisena.

Ilta-Sanomien sisäpiirilähteiden avulla tekemän selvityksen mukaan sakkosumma on merkittävä, useita kymmeniätuhansia euroja.

– Kyse on yhdestä SM-liigan historian suurimmasta seuralle määrätystä sakosta, ja siinä ilman muuta puhutaan useammasta kymppitonnista. Sen tarkemmin en halua asiasta puhua, yksi lähteistä kertoo.

SM-liiga pelkäsi koronaviruksen häiritsevän kuluvaa kautta ja teki ennen sen alkua sanktioesityksen mahdollisten koronarikkeiden varalle. IS:n tietojen mukaan perusajatuksena oli, että merkittävissä koronariketapauksissa sakko olisi 75 000 euroa. Summaa ei ollut hakattu kiveen, vaan se oli suuntaa antava.

Perspektiivin vuoksi: Satakunnan Kansa paljasti maaliskuussa, että SM-liiga antoi 10 000 euron sakon Ässille, koska porilaisseuran kehitysjohtaja Tommi Kerttulan oli IS:n haastattelussa noitunut SM-liigan viestintää. SM-liigan johto myönsi sakot, mutta ei sen summaa.

– Tapparalle nyt määrätty sakko ei ole niin suuri kuin ennen kauden alkua tehty esitys (75 000 euroa), mutta huomattavasti enemmän kuin Ässille hiljattain määrätty sakko, kokenut sisäpiiriläinen tarkentaa.

Tapparan pomo Heikki Penttilä kommentoi sakon suuruutta nyt näin:

– Sakot ovat erittäin tuntuvat, mutta ei sen suuruudesta tämän enempää. Tyydymme rangaistukseen mukinoitta, hän linjaa.

Tapparan puheenjohtaja Heikki Penttilä sanoo, että seuran saamat sakot ovat ”erittäin tuntuvat”.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ei halua kommentoida asiaa lainkaan, perustelluista syistä.

– Tilanne on hyvin yksiselitteinen: SM-liigan sisällä on osakassopimusta myöten päätetty, ettei yksittäisten sakkojen summia avata julkisesti, Kallioniemi painottaa.

Vuonna 2017 kohua herätti Tampereen Ilveksen 100 000 euron sakko. SM-liiga päätyi ratkaisuun, koska Ilves hankki KHL-seura Jokereista potkut saaneen Michael Keräsen kesken kauden vastoin SM-liigaseurojen sisäistä sopimusta.

Tapparan nyt saamaan sakon taustalla on skandaali, joka käynnistyi IS:n paljastettua, että seuran urheilujohtaja Jukka Rautakorpi oli ohjeistanut kahta koronatartunnan saanutta oireetonta U20-joukkueen pelaajaa harjoittelemaan Hakametsän harjoitushalliin.

Tämän viikon alussa poliisi mätkäisi Rautakorvelle 20 päiväsakkoa yllytyksestä terveydensuojelurikkomukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?