Kohun keskellä rypevä Tappara vahvistuu – SM-liigan yllättäjäjoukkue menettää kaksi kärkipelaajaansa

Tappara vahvistaa puolustustaan ja hyökkäystään ensi kaudeksi.

Waltteri Merelä siirtyy Tapparan riveihin ensi kaudeksi.

6.4.2021 17:53

SM-liigakauden positiivisiin yllättäjiin kuuluva Lahden Pelicans menettää kaksi ydinpelaajaansa kauden jälkeen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan puolustaja Casimir Jürgens ja laitahyökkääjä Waltteri Merelä pelaavat ensi kaudella Tampereen Tapparassa.

Jürgens, 26, on Pelicansin ykkösparin johtava puolustaja, joka nousi kaudella 2017–18 myös Leijonien EHT-rinkiin mukaan. Viime kausi meni Jürgensiltä pilalle, kun hän joutui leikkauspöydälle ja oli sivussa lähes koko kauden.

Kuluvalla kaudella Jürgens on pelannut Pelicansin puolustajista toiseksi eniten, noin 19 minuuttia ottelua kohti. 180-senttinen ja 82-kiloinen puolustaja on tehnyt 45 ottelussa tehot 2+9.

Merelä, 22, on murtautunut tällä kaudella Pelicansin ykkösketjuun. Isokokoinen rightin puolen laitahyökkääjä on tehnyt 53 ottelussa tehot 8+16. Merelä pelasi ennen Lahteen siirtymistä Tapparan junioreissa.

Pelicansin tehokas ykkösketju hajoaa palasiksi kauden jälkeen. IS uutisoi aiemmin, että ykkössentteri Hannes Björninen siirtyy Jokereihin.

Leijonissa EHT:llä kahden viime talven aikana nähty KalPan puolustaja Mikael Seppälä vahvistaa IS:n tietojen mukaan niin ikään Tapparan alakertaa ensi kaudella.

Raamikas 27-vuotias puolustaja on ollut KalPan kantavia voimia kaudesta 2016–17 lähtien.

Seppälän siirrosta uutisoi ensimmäisenä MTV Urheilu.

Tappara on ollut kohun keskellä viime viikot sen jälkeen, kun Ilta-Sanomat kertoi urheilujohtaja Jukka Rautakorven päästäneen koronaan sairastuneita junioreita harjoittelemaan jäähalliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?