Tapparan Jukka Rautakorvelle sakot – näin seurapomo kommentoi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tapparan Jukka Rautakorvelle sakot koronarikkeestä – näin seurapomo kommentoi: ”Ihan huomattavat”

Jukka Rautakorpea sakotettiin yllytyksestä terveydensuojelurikkomukseen.

Jukka Rautakorpi työskentelee Tapparan urheilujohtajana. Hän on aiemmin ollut seuran SM-liigajoukkueen päävalmentajana.

6.4.2021 12:24

SM-liigaseura Tapparan toimihenkilö on saanut sakot yllytyksestä terveydensuojelurikkomukseen. Asian vahvisti Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Arto Partanen Ilta-Sanomille.

Partasen mukaan puhutaan päiväsakoista. Hän ei kerro tarkemmin sakon suuruutta tai sen saajaa.

– Sakkomääräys on syyttäjällä vahvistettavana. Asia on poliisin puolelta nyt tutkittu ja läpi käyty, Partanen sanoi.

Sakon sai Tapparan toimihenkilöistä urheilujohtaja Jukka Rautakorpi. Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä sekä syyttäjä Jari Kukko vahvistivat tiedon IS:lle.

– Kyllä, Jukka Rautakorpi on saanut sakot kyseisestä rikkomuksesta. Käsitykseni mukaan poliisi katsoi, että auktoriteettiasemansa vuoksi Rautakorvella olisi ollut mahdollisuus estää tapahtunut, Penttilä sanoi.

IS uutisoi kaksi viikkoa sitten Rautakorven ohjeistaneen kaksi positiivisen koronatestin antanutta oireetonta U20-pelaajaa luistelemaan omatoimisesti harjoitushalli Haka III:n jäälle suljetulla vuorolla.

Tiistaina poliisi kuitenkin kertoi, että poliisitutkinnassa terveydensuojelurikkomuksesta epäiltiin yhteensä kuutta pelaajaa.

– Muita henkilöitä ei ole rangaistu, ja se on kaikista tärkeintä, ettei joukkueen pelaajia syyllistetty millään tavalla. He olivat syyttömiä tapahtuneeseen, Tamhockeyn Penttilä sanoi.

Penttilän mukaan Rautakorvelle kirjattiin sakot maanantaina, jolloin hän antoi vielä omat selvityksensä Tapparan johdolle. Tappara antoi aiemmin Rautakorvelle kirjallisen varoituksen.

SM-liiga puolestaan langetti Tapparalle huomattavan sakon koronarikkeestä.

– Tapahtumien kulku on nyt viimeistä piirtoa myöten sekä viranomaisten että SM-liigan tiedossa. Asia on osaltamme loppuunkäsitelty, Penttilä sanoi.

Kuinka suuret sakot Rautakorpi sai?

– Ihan huomattavat sakot, eli 20 päiväsakkoa, Penttilä kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?