Hannes Björninen siirtyy Pelicansista Jokereihin - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Leijonissa nähty SM-liigan tähtisentteri siirtyy Jokereihin

Hannes Björninen jatkaa uraansa KHL:ssä.

Pelicansin kapteeni Hannes Björninen nähdään ensi kaudella Jokerien paidassa.­

5.4. 11:10

Lahden Pelicansin ykkössentteri ja kapteeni Hannes Björninen siirtyy Ilta-Sanomien tietojen mukaan ensi kaudeksi KHL:ssä pelaavan Helsingin Jokerien riveihin.

Björninen, 25, on murtautunut SM-liigan parhaiden keskushyökkääjien joukkoon.

Tällä hetkellä Björninen on liigan pistepörssissä neljännellä sijalla tehoilla 14+31=45, joka on myös hänen uusi piste-ennätyksensä.

Luotettavana ja monipuolisena keskushyökkääjänä tunnettava Björninen on pelannut Leijonien paidassa EHT:llä kolmena kautena putkeen.

Björninen on kantanut Pelicansissa kapteenin natsoja kaudesta 2018–19 lähtien.

Björninen tuo ainakin Jokereille lisää aloitusvoimaa, sillä 185-senttinen ja 86-kiloinen hyökkääjä on dominoinut SM-liigan aloitusympyröitä viime vuodet.

Kuluvalla kaudella hänen aloitusprosenttinsa 62,9 on koko liigan paras.

Jokerien seitsemäs kausi KHL:ssä päättyi tylysti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Lokomotiv Jaroslavl vei ottelusarjan puhtaasti 4–0.

Jokerien puheenjohtaja ja GM Jari Kurri ilmoitti kauden päätyttyä avoimessa kirjeessä, että tulevaksi kaudeksi joukkueen ikärakenne nuorenee, ja ryhmään liittyy useampia 1990-luvulla syntyneitä pelaajia.

Björniselle siirtyminen KHL:ään on uusi aluevaltaus, sillä hän on edustanut kasvattajaseuraansa Pelicansia koko tähänastisen ammattilaisuransa ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?