JYP löi Kärpät, TPS Tapparan - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Jumbojoukkue löi Kärpät, Raimo Helmisen TPS loistoiskussa – näin pelattiin SM-liigassa lauantaina.

SM-liiga lauantain kierroksella nähtiin tasaista vääntöä kaikissa kolmessa kohtaamisessa, ja väännöistä voittoihin selviytyivät JYP, Ässät ja TPS.

JYP yllätti Kärpät.­

27.3. 19:58

Neljän ottelun tappioputkessa ollut sarjajumbo JYP oli matkalla uuteen murheeseen, kun vierasjoukkue Kärpät harppasi pelin ensimmäisen seitsemän minuutin aikana 2–0-johtoon Timo Metsävainion ja Mika Pyörälän maaleilla. Kärpät hukkasi vielä rangaistuslaukauksenkin, mutta JYP nousi Valtteri Kakkosen maalilla vielä tuntumaan ennen avauserän loppua.

Toisen erän avausminuutilla Samuel Helenius viimeisteli tasoituksen, ja päätöserässä jyväskyläläisriemu repesi Jerry Turkulaisen 3–2-maalilla. Roni Allen teki vielä tyhjiin 4–2-voiton, ja sarjanelonen Kärpät koki yllättävänkin kolmen ottelun voittoputken katkeamisen.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Ässät haki tärkeän voiton Kouvolasta KooKoon kaatuessa 2–1. Kaikki maalit nähtiin päätöserän puolivälin jälkeen: ensin liigan maalikärki Sebastian Wännström kauden 29. osumallaan Ässille 1–0 ja pari minuuttia myöhemmin Nicolai Meyer 2–0. KooKoo pääsi vielä maalin päähän Vilmos Gallon maalatessa, mutta rinnalle ei kiri vienyt.

KooKoo on yhdeksäntenä (pistekeskiarvo 1,55) ja Ässät 11:ntenä (keskiarvo 1,24). Väliin mahtuu kymppisijan Sport (1,38).

TPS:n mainio vire sai jatkoa kotipelillä Tapparaa vastaan. Maaliskuun kymmenes voitto (yhdestätoista pelistä) tuli lukemin 4–2. Hurjempaa oli luvassa TPS:n kaahatessa kahdessa minuutissa 2–0-johtoon ja ennen neljättä peliminuuttia vielä 3–0-etumatkaan, mutta Tappara kiristi vielä avauserässä maalin päähän. Siihen osumat tyssäsivätkin, kunnes Lauri Pajuniemi teki tyhjään Tappara-maalin loppuluvut neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Raimo Helmisen luotsaama TPS on sarjataulukossa kolmantena pistekeskiarvollaan 1,88. Edellä ovat Lukko (2,04) ja HIFK (1,96). Kuudesta viime pelistään vain yhden voiton ottanut Tappara on kahdeksantena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?