Tappara päästi koronaa sairastavat pelaajat jäälle – näin seuran pääsponsori reagoi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tappara päästi koronaa sairastavat pelaajat jäälle – näin seuran pääsponsori reagoi: ”Tämä on vakava asia”

Tapparan pääyhteistyökumppani odottaa sitoutumista yhteisiin arvoihin.

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautarkorpi myönsi ohjeistaneensa kaksi koronatartunnan saanutta harjoituksiin. Terveystalo on Tapparan pääyhteistyökumppani.

24.3. 17:28

Tapparan pääyhteistyökumppaneihin kuuluva Terveystalo ei katso hyvällä SM-liigaseuran viimeaikaista toimintaa.

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi myönsi ohjeistaneensa kaksi koronatartunnan saanutta oireetonta Tapparan A-junioreiden pelaajaa harjoittelemaan Hakametsä III -harjoitushalliin.

Tampereen kaupunki joutui koronariskin takia sulkemaan hallin.

Toiminnasta on tehty rikosilmoituksia. Jääkiekon SM-liiga on käynnistänyt tapauksesta kurinpitoprosessin.

Tapparan toiminta tässä tapauksessa ei sovi yksiin terveysalan yrityksen arvojen kanssa.

Terveystalon viestintäjohtaja Kati Kaksonen kertoi Ilta-Sanomille, että yhtiön johto keskusteli tapauksesta Tapparan johdon kanssa tiistaina.

– Odotamme luonnollisesti kumppaneidemme toimivan linjassa eettisten ohjeidemme kanssa ja noudattavan kaikkia viranomaismääräyksiä ja suosituksia myös koronaan liittyen. Suhtaudumme asiaan vakavasti ja olemme keskustelleet tapauksista Tapparan johdon kanssa. He ovat vakuuttaneet ottavansa vakavasti koronan ja sen aiheuttaman terveysuhan ja varmistavansa, ettei vastaavaa jatkossa tapahdu missään olosuhteissa, Kaksonen summasi.

Kaksosen mukaan Tapparan johto vakuutti, että vastaavaa ei tapahdu enää jatkossa.

– Tämä oli meille riittävä vastaus tässä tapauksessa. Painotan kuitenkin, että tämä on meille vakava asia. Kumppanien pitää toimia linjassa meidän periaatteidemme kanssa.

Terveystalo aikoo jatkaa yhteistyötä Tapparan kanssa ”toistaiseksi samaan malliin”. Hän pitää Tapparan toimia riittävinä ja Terveystalo katsoo tärkeimmäksi pyrkiä vaikuttamaan epäkohtiin.

– Keskustelu ja vaikuttaminen havaittuihin epäkohtiin ja rikkomuksiin on aina ensisijainen vaikuttamisen keino ja Terveystalo edellyttää, että kumppani ryhtyy asianmukaisiin toimiin tilanteen korjaamiseksi. Terveystalo ryhtyy järeämpiin toimiin, mikäli kumppani ei tee korjaavia toimenpiteitä tai toimita meille asianmukaista selvitystä tehtävistä toimenpiteistä.

Koronatilanne tai sen aiheuttamat rajoitukset eivät varmasti vuoden jatkumisen jälkeen tule enää kenellekään yllätyksenä. Saitteko Tapparan johdolta selitystä siihen, että miten vuosi koronan alkamisen jälkeen näin voi vielä käydä?

– Kyllä tästä on Tapparan johdon kanssa keskusteltu. Asian kommentointi on heidän johtonsa asia.

Myös pelaajapuoli antaa kumppanille miettimisen aihetta. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina on useaan otteeseen vähätellyt koronavirusta ja moittinut aiheen tiimoilta myös mediaa.

Tappara sanoutui irti maalivahtinsa puheista, mutta seuran toimitusjohtaja Mika Aro kertoi Ylelle, että seura ”ei voi alkaa määräävästi rajoittamaan ihmisten mielipiteiden jakamista”.

– Myös ko. maalivahdin tapauksesta on Tapparan kanssa keskusteltu, Kaksonen tiivisti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?