SM-liigassa jysähti siirtopommi – Petri Kontiola siirtyy Ilvekseen

Tampereelle asettumisesta haaveillut Kontiola lähti pitkälle maailmankiertueelle Tapparasta.

HPK:ta edustava Petri Kontiola on SM-liigan pistepörssin kärkinimi.

15.3.2021 12:12

SM-liigan tähtipelaaja Petri Kontiola vaihtaa seuraa kauden jälkeen.

HPK:ta edustava Kontiola, 36, johtaa SM-liigan pistepörssiä. 46 ottelussa tehot 8+35 taituroinut sentteri on ollut vastustajien kauhu etenkin ylivoimapelissä.

Keskushyökkääjän ura jatkuu Tampereella kaudella 2021–22, mutta eri seurassa kuin aiemmin.

Kontiola pukee yllensä ensi kaudella Ilveksen pelipaidan. Hän ja tamperelaisseura ovat sopineet yksivuotisesta kontrahdista.

Hänet muistetaan SM-liigasta Tapparan pistelinkona kausilta 2003–07. Sen jälkeen mies suuntasi vuosia kestäneelle ulkomaankierrokselleen. Hän yritti ensin vakiinnuttaa NHL-paikan kahdella seuraavalla kaudella.

Kontiola teki Tapparalle 44 tehopistettä SM-liigan runkosarjassa kaudella 2005–06.

Kun taalaliigan valloittaminen ei onnistunut, ”Konna” siirtyi kahden sesongin jälkeen KHL:ään kausiksi 2009–2020. Kauteen 2014–15 mahtui lyhyt AHL-visiitti.

KHL:ssä hän edusti menestyksekkäästi neljää eri seuraa, joista viimeisimpänä Jokereita yhden kauden ajan. Kontiola ei saanut jatkosopimusta Jokereihin täksi kaudeksi.

Hän ilmoitti keväällä 2020, että haluaa siinä tapauksessa pelata SM-liigassa. Sentteri haaveili jo tuolloin pystyvänsä asettumaan perheensä kanssa kotimaisemiinsa Tampereelle.

Tuolloin spekuloitiin kiivaasti, että Kontiola siirtyisi vanhaan seuraansa Tapparaan. Mies ei kuitenkaan kelvannut kirvesrinnoille ja päätyi HPK:hon.

Ennen kuin hänen osoitteensa varmistui, Kontiola ei sulkenut pois mahdollisuutta, että hän edustaisi Tapparan sijaan sen arkkivihollista Ilvestä.

– Hehheh, niin kuin sanoin, pidän kaikki ovet auki, Kontiola naurahti keväällä 2020.

Seinäjoelta lähtöisin oleva Kontiola muistetaan myös Leijonista. Kuudet MM-kisat ja kahdet olympialaiset pelannut juoniniekka on saavuttanut kaksi MM-hopeaa ja yhden olympiapronssin. Kontiola voitti MM-kotikisojen pistepörssin vuonna 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?