SM-liigan kulttipelaaja Jonne Virtanen palasi kaukaloon – paljastaa koronakaranteeninsa taustoja: ”Maailmanluokan superkanuuna”

Jonne Virtanen on palaamassa liigajäille koronatartunnan jälkeen.

Jonne Virtasen kausi keskeytyi koronatartunnan takia.

12.3.2021 12:28

Vaasan Sportin kokoonpanosta on puuttunut viime viikkoina tuttu parrakas järkäle. Sportin kokeneen hyökkääjän Jonne Virtasen liigakausi keskeytyi helmikuun loppupuolella, kun hän sai koronatartunnan.

Virtanen nähtiin edellisen kerran askissa 20. helmikuuta. Paluu ammattiurheilijan arkeen koronan jälkeen tapahtuu maltillisesti.

Virtanen kävi perjantaina ottamassa ensimmäisen kerran tuntumaa jäällä omatoimisesti. Viikkojen tauko tuntui keuhkoissa ja 197-senttisessä kropassa.

– Oksennus lensi ensimmäisen jään jälkeen. En ole kolmeen viikkoon pystynyt tekemään mitään, joten oli pakko käydä vähän kokeilemassa, jos tässä ensi viikolla meinaa pelata. Innostuin vähän liikaa. Jumalauta, että tuntui pahalta, Virtanen puhalteli session päätteeksi.

– Minulla ei ole ollut mitään jälkioireita, mutta nyt piti saada keuhkot auki kunnolla. Ei ole tuntunut noin paskalta ja hyvältä samaan aikaan, kun pääsi tekemään jotain taas pitkästä aikaa.

Virtasen perheen arki mullistui helmikuun lopulla, kun koulusta tuli huonoja uutisia.

– Poika sai koulusta tartunnan. Jouduin altistumisen takia kolmen viikon karanteeniin, ja lopulta tietenkin sain itsekin tartunnan. Vaimo oli ensin viikon sängyn pohjalla, ja meillä on kolme muksua. Ei siinä hirveästi pysty treenailemaan, kun on aamusta iltaan muksujen kanssa, kertoi Virtanen.

Viime viikkojen aikana Virtasen ”kuntopiiri” on koostunut lähinnä vaipanvaihdosta, 6- ja 7-vuotiaiden lasten vapaapainituomarin työstä, läksyjen tarkastamisesta ja eri kotiaskareista.

Tartunnan takia varsinainen harjoittelu meni kokonaan tauolle. Ei mikään ihanteellinen tilanne lauantaina 33 vuotta täyttävälle ammattijääkiekkoilijalle.

– Totaalinen tauko. Siinä ajassa Sportilla oli 11 peliä. En ole ikinä missannut urallani näin monta peliä putkeen.

Virtanen kuvailee olotilaansa tartunnan aikana suhteellisen normaaliksi – muutamia poikkeuspäiviä lukuun ottamatta.

– Kahtena päivänä oli sellainen olo, ettei pystynyt olemaan kuin sängyssä. Tuntui kuin olisi ollut maailmanluokan superkanuuna ja ruokamyrkytys samaan aikaan. Sen jälkeen oli viikon verran veto vähän poissa, kun kävin lasten kanssa kävelemässä. Aika vähällä onneksi selvisin, Virtanen sanoi.

Karanteenin päätyttyä Virtanen saa palata joukkueharjoituksiin ensi maanantaina. Paluusta Sportin pelaavaan kokoonpanoon ei ole vielä varmuutta.

– Sen jälkeen mennään fiiliksen mukaan. Paskaltahan se tuntuu tuohon alkuun, mutta pitää katsoa myös, mikä meillä on tilanne joukkueessa. Menemme aika pienellä ringillä.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?