Kommentti: Leijonista tuttu maestro dominoi SM-liigaa yhdellä osa-alueella

Pelintekijänä ja ylivoimapelin kapellimestarina Petri Kontiola on täysin omaa luokkaansa SM-liigassa, kirjoittaa jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén.

Ykkössentteri Petri Kontiola kantaa kultakypärää HPK:ssa.

11.3.2021 11:15

Hämeenlinnan Pallokerho on noussut vastoin odotuksia pohjamudista, ja taistelee tällä hetkellä tosissaan viimeisistä pudotuspelipaikoista.

HPK:n ryhtiliike perustuu toki moniin tekijöihin ja viime kädessä kollektiivin voimaan, mutta nousu henkilöityy ykkössentteri Petri Kontiolaan.

Kokenut 36-vuotias taituri on heiluttanut tahtipuikkoa kierroksesta toiseen vakuuttavalla tavalla.

Kontiolan ympärillä riitti kysymysmerkkejä ja epäilyksiä, kun hän palasi pitkältä KHL-kiertueeltaan SM-liigaan, mutta kauden edetessä vanhan liiton pelintekijämaestro on todistanut olevansa kovaa valuuttaa.

Tulosta tulee edelleen tehtaan takuulla ja lätyt putoilevat joukkuetoverien mailanlapoihin.

Kontiolan kausi ei ole ollut jatkuvaa paraatimarssia, mikä on luonnollista, kun huomioi HPK:n umpisurkean syyskauden.

Kontiolan kausi alkoi väkevästi. Kahdeksaan ensimmäiseen otteluun konkari keräsi komeat tehot 1+11, mikä asetti oikean nuotin uudessa joukkueessa.

Marraskuu oli Kontiolan vaikein pätkä, kahdeksassa ottelussa kirjattiin 3+1 tehopistettä. Se heijastui myös HPK:n tylppään hyökkäyspelaamiseen.

Kun liiga palasi koronatauolta joulukuun lopulla, Kontiola on ottanut HPK:n tukevammin reppuselkäänsä ja ympäriltä löytyy enemmän tukea.

Tietynlainen käännekohta HPK:n kaudelle tapahtui tammi-helmikuun vaihteessa, kun Kerho otti tiukkojen vaiheiden jälkeen kaksi voittoa putkeen. Voitto KalPasta 29. tammikuuta oli HPK:n ensimmäinen varsinaisella peliajalla sitten lokakuun lopun. Kontiola iski KalPaa vastaan 2–1-voittomaalin.

Kontiolan tarjoama pelillinen johtajuus nimenomaan kiekollisessa pelissä on ollut merkittävässä roolissa HPK:n kuuman jakson aikana.

HPK on SM-liigan toiseksi kuumin joukkue 13 viime ottelun otannalla. Kuntopuntarin kakkospaikka on tullut tiivistyneen viisikkopuolustamisen sekä tehokkaan ylivoimapelin (25%) ansiosta.

Vaikka jalkanopeudessa ja kahden suunnan sahaamisessa Kontiola joutuu antamaan nuoremmilleen siimaa, pelintekijänä ja ylivoimapelin kapellimestarina Kontiola on täysin omaa luokkaansa SM-liigassa.

Petri Kontiola oli Leijonien kantavia voimia 2010-luvun alkupuolella. Kohokohtana vuoden 2013 kotikisat, missä Kontiola voitti MM-kisojen pistepörssin saldolla 8+8=16.

Kuluvaan viikkoon tultaessa Kontiola oli tehnyt 25 viime ottelussa 4+20=24 pistettä. Samaan aikaan hän on ottanut kärkipaikan koko liigan pistepörssissä tehoilla 8+33=41.

Kontiolan piste-ennätys (47) liigajäiltä on kaudelta 2006–2007, mikä oli myös hänen edellinen liigakautensa. Jos Kontiola pysyy terveenä, ennätys menee rikki lähiaikoina.

Jos Kontiolan luistelu olisi paremmalla tasolla, hän olisi yhä varteenotettava vaihtoehto Leijoniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?