Sakari Salminen palasi jäälle vuoden pelitauon jälkeen – ei saa Ässissä palkkaa loppukaudelta - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Leijonien olympiamitalisti Sakari Salminen palasi jäälle vuoden pelitauon jälkeen – ei saa Ässissä palkkaa loppukaudelta

Sakari Salmisen into jääkiekkoon oli kateissa syksyllä.

Sakari Salminen parkkeerasi HPK:n maalille keskiviikon ottelussa.­

3.3. 23:21

Siinä ehti vierähtää noin vuosi, kun Sakari Salminen pelasi edellisen jääkiekko-ottelunsa.

Keskiviikkona hän oli Porin Ässien kokoonpanossa, kun joukkue kohtasi HPK:n. Ennen sitä Salminen oli tositoimissa Ruotsin SHL:ssä pelaavassa Örebrossa 12. maaliskuuta 2020.

Miltä pelaaminen tuntui noin vuoden tauon jälkeen?

– Ihan hyvältä tuntui. Tietysti pelaaminen on eri juttu kuin harjoittelu. Välillä olin aika tukalallakin sykkeeni kanssa, mutta ihan ok se meni, Salminen vastasi.

Ennen keskiviikkoa Ässät oli hävinnyt viisi peliä peräkkäin. Nyt tilastoihin kirjattiin jatkoaikatappio HPK:lle lukemin 3–4. Ässät sai kuitenkin tällä kertaa vastustajaansa enemmän maalipaikkoja.

Salminen oli hyökkäyspäässä erittäin näkyvässä roolissa, vaikkei pisteitä tehnytkään. Hän jakoi jo avauserässä pari laatupaikkaa ketjukaverilleen Ty Rattielle, mutta tämä ei niistä onnistunut.

– Saimme ketjuna mielestäni aikaiseksi kymmenkunta maalipaikkaa. Kyllä niistä pitäisi jo tulostakin tehdä, mutta ihan varmasti kiekko menee pian maaliin, jos samalla tavalla pystymme pelaamaan.

Salmisen iltapuhteeseen mahtui myös hieman erikoisempi hetki. Häneltä putosi avauserässä maila, ja kiekko päätyi hyökkäyssiniviivalla miehen jalkoihin. Lopulta Salminen potkaisi kiekon suoraan HPK:n pelaajalle, joka pääsi laukomaan laatupaikalta ilman tulosta.

– En nähnyt yhtään kiekkoa visiirin takaa, kun siihen jäi kuollut kulma. Varmaan minulle huudettiin ohjeita, mutta en niitäkään kuullut. Kiekon nähtyäni potkaisin sen sitten suoraan vastustajalle, mutta onneksi maalivahti Linus Söderström pelasti minut.

Porilaiselle pitkässä pelitauossa kysymys oli osittain omasta valinnasta eikä pelkästään pakosta.

Luonnollisesti normaaleissa olosuhteissa Salminen olisi varmasti pelipaikan ja sopivan tarjouksen löytänyt, mutta nyt tilanne oli koronan takia syksyllä poikkeuksellinen. Pelipaikat olivat kortilla.

Sakari Salminen Ässien paidassa kaudella 2018–2019.­

Salmisella oli pöydällä muutama tarjous ulkomaille ja kotimaan kentillekin, mutta sopivaa kokonaisuutta ei vain ollut.

– En ollut syksyllä kovin innostunut tekemään sopimusta mihinkään, vaikka mahdollisuuksia muutama olikin. Halusin ottaa pienen tauon jääkiekosta, kun kiekkoilijan elämä on monella tavalla melkoista oravanpyörää ja samojen asioiden toistamista, Salminen paljasti.

– Tauko teki minulle ilman muuta hyvää ja innostus pelaamiseen kasvoi. Nautin siitä, ettei jääkiekko sanellut kaikkia sääntöjä. Joulun jälkeen aloin sitten katsomaan enemmän tosissani pelipaikkaa loppukaudeksi.

Osasyy innon puutteeseen oli se, että Salmisen sopimus Örebron kanssa päättyi aikaisemmin kuin oli suunniteltu. Hänellä oli alun perin vielä tämän kauden sopimus Ruotsiin, mutta seura halusi purkaa sopimuksen kesällä.

Ässät maksaa loppukaudella Salmisesta vain vakuutukset ja varusteet. Varsinaista palkkaa hän ei loppukaudesta saa. Sopimus Ässien kanssa on kuitenkin voimassa myös ensi kauden.

– Onneksi saatiin asiat järjestymään kotikaupunkiini. En minä muualle olisi tällaisella sopimuksella mennyt, mutta Ässien kanssa se oli mahdollista tehdä. Nyt intoa pelaamiseen on jälleen todella paljon ja olen nauttinut harjoittelusta ja nyt pelaamisesta, Salminen sanoi.

32-vuotias Salminen on pelannut kotimaan liigakaukaloissa Ässien lisäksi KalPan ja HIFK:n paidoissa. Lisäksi hän on edustanut Jokereita KHL:ssä sekä muun muassa Dynamo Moskovaa.

Maajoukkueessa Salmisen kohokohta on ollut Sotshin olympialaiset 2014, jolloin Leijonat voitti pronssia. Lisäksi Salminen pelasi Leijonissa MM-kisoissa 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?