Jeremy Bracco loppukaudeksi lainalle KalPaan - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kuopioon kova vahvistus! KalPa lainasi jenkki­hyökkääjä Jeremy Braccon loppukaudeksi Carolina Hurricanesilta

Yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut viime kaudet Toronto Marliesissa AHL:ää.

Jeremy Bracco Toronto Marliesin paidassa maaliskuussa 2019.­

26.1. 14:44

Jääkiekon miesten SM-liigassa pelaava Kuopion KalPa on pestannut yhdysvaltalaisen hyökkääjän Jeremy Braccon kauden loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella. 23-vuotias ja oikealta ampuva Bracco on pelannut kolme viime kautta AHL:n Toronto Marliesissa.

Viime kaudella yhdysvaltalaishyökkääjä pelasi 44 ottelua ja keräsi tehopisteet 4+30.

– Jeremy on äärimmäisen taitava pelaaja. Hän näkee pelin hyvin, hänellä on oivaltavuutta ja yllättävyyttä pelaamisessaan, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kehui joukkueen nettisivuilla.

Kaudella 2018–2019 Bracco mätti Marlies-hyökkäyksessä 75:ssä AHL:n runkosarjaottelussa tehopisteet 22+57=79. Hän oli tuolloin joukkueensa tehokkain pelaaja ja sijoittui koko AHL:n pistepörssissä toiseksi.

Bracco on NHL-organisaatio Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja. Hän sai NHL-varauksen vuonna 2015, kun Toronto Maple Leafs huusi Braccon nimen varaustilaisuuden toisella kierroksella, numerolla 61. Lokakuussa 2020 Bracco solmi yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa.

– Tämä lainasopimus on hyvän yhteistyön tulos. Koko prosessi saatiin hyvin liikkeelle liikkeelle Carolinan kanssa ja kävimme paljon keskusteluja pelaajan sekä hänen agenttinsa kanssa siitä, mikä olisi hänelle paras paikka hakea se pomppu NHL:n puolelle. Ollaan todella tyytyväisiä, että hän valitsi KalPan, urheilujohtaja Laine iloitsi.

Braccon ansioluettelosta löytyvät alle 18-vuotiaiden sekä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudet.

Bracco saapuu Kuopioon tällä viikolla ja liittyy KalPan harjoitusryhmään heti karanteeninsa jälkeen.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?