Brandon Yip debytoi SM-liigassa – suihkukomennus toisessa erässä - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Jukurien NHL-vahvistuksen debyytti päättyi surkeasti – ruma taklaus päähän ja suihkukomennus

Jukurit hävisi TPS:lle lopulta lukemin 5–1. KooKoo päihitti Sportin.

Kunlun Red Starsin Brandon Yip (oik.) ja Jokereiden Tomi Mäki väänsivät KHL:n harjoitusottelussa kesällä 2017. Yipin debyytti SM-liigassa ei mennyt aivan putkeen.­

15.1. 21:12

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Mikkelin Jukurit hankki vahvistuksia kokoonpanoonsa, kun seura viikko sitten tiedotti Brandon Yipin ja Pontus Netterbergin hankinnoista.

Kanadalais-kiinalainen Yip, 35, on pelannut 174 NHL- ja 160 KHL-ottelua sekä toimi KHL:n kiinalaisjoukkueen Kunlun Red Starin kapteenina 2018–2020.

Perjantaina Jukurit kertoi sosiaalisen median tileillään, että Yip on vapautunut karanteenista. Niinpä hänet nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa SM-liigajäillä, kun Jukurit kohtasi Turussa TPS:n.

Tosin Yipin ensikosketus liigakiekkon jäi alle puolentoista erän mittaiseksi. Yip taklasi TPS:n ruotsalaispuolustajaa Oliver Bohmia päähän, ja sai komennuksen suihkun puolelle.

Yipin taklausta seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana TPS siirtyi jo 4–0 johtoon, kun Juuso Pärssinen iski illan toisen maalinsa.

Kolmannessa erässä Jukurit sai maalitilinsä auki – maalintekijänä toinen uusista vahvistuksista eli 28-vuotias ruotsalaishyökkääjä Netterberg. Kolmoserässä nähtiin myös toinen ulosajo, kun TPS:n Aleksi Anttalainen sai 5+20 minuuttia selästä taklaamisesta.

TPS:n ja Jukurien välinen ottelu päättyi lopulta turkulaisten 5–1-kotivoittoon.

Perjantai-illan toinen SM-liigan kamppailu oli tiukempi. KooKoo otti Kouvolassa voiton Vaasan Sportia vastaan lukemin 4–3.

KooKoon kanadalaishyökkääjä Kyle Platzer saalisti kolme syöttöpistettä, kuten teki myös Sportin Michael Keränen.

KooKoon maaleista vastasivat Ahti Oksanen, Christian Thomas, Aleksi Ainali ja Vilmos Galló.

KooKoo on sarjataulukossa kuudentena, TPS seitsemäntenä, Sport kymmenentenä ja Jukurit kolmantenatoista.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?