Hallinto-oikeus hylkäsi Museoviraston valituksen Helsinki Gardenista - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Hallinto-oikeus hylkäsi Museoviraston valituksen Helsinki Gardenista

Helsingin hallinto-oikeuden mukaan Helsinki Garden -asemakaava ei ole lainvastainen.

Havainnekuva Helsingin Töölöön suunnitellusta Helsinki Garden -monitoimihallista.­

14.1. 16:09

Helsinki Garden -monitoimihallin rakentaminen nytkähti torstaina merkittävällä tavalla eteenpäin, kun Helsingin hallinto-oikeus antoi päätöksensä hallin asemakaavasta.

Hallinto-oikeus hylkäsi Museoviraston tekemän valituksen Gardenia koskevasta asemakaavan muutoksesta, jolla monitoimiareenan rakentaminen mahdollistetaan Helsingin Töölöön.

Oikeuden mukaan kaavan muutosta koskenut päätös ei ollut lainvastainen, sillä Gardenin ulkonäköä ja arkkitehtuuria koskevissa määräyksissä on riittävästi turvattu alueen merkittävät kulttuurihistorialliset, rakennustaiteelliset ja maisemalliset arvot.

Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mikäli korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

HIFK Hockey Oy:n käynnistämässä hankkeessa Helsingin jäähallin viereen rakennetaan uusi monitoimihalli, johon urheilutilojen lisäksi tulee hotelli, asuntoja, ravintoloita ja supermarket.

Yksityisrahoitteinen Helsinki Garden on 600–700 miljoonan euron suurprojekti, jonka on arvioitu työllistävän rakennusvaiheessa 4 000–5 000 ja valmistumisensa jälkeen noin tuhat henkilöä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?