HIFK teki kovan hankinnan – tähtipuolustaja palaa SM-liigaan - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HIFK teki kovan hankinnan – tähtipuolustaja palaa SM-liigaan

Yohann Auvitu palaa HIFK:hon.

Auvitu HIFK:n paidassa keväällä 2016.­

13.1. 20:16

Helsingin IFK kertoo Bättre Folk -palvelussaan, että ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu on tehnyt seuran kanssa sopimuksen, joka ulottuu kevääseen 2022.

– Olemme todella iloisia ja kiitollisia, että saimme Yohannin HIFK:hon. Hän ymmärtää, mikä seuran taloudellinen tilanne on ja siitä huolimatta hän halusi liittyä joukkueeseen. Yohann halusi päästä pelaamaan, se oli ainoa merkityksellinen asia tämän kauden osalta, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi tiedotteessa.

Auvitu pelasi IFK:ssa aiemmin 2014–16 ennen lähtöään NHL:ään. Hän on sittemmin pelannut myös KHL:ssä ja SHL:ssä mutta asunut koko ajan kesät Helsingissä. Auvitu tutustui venäläiseen vaimoonsa Suomessa, kun molemmat opiskelivat Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Ranskan maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Auvitu, 31, tuli Suomeen jo 19-vuotiaana ja pelasi JYPin organisaatiossa 2008–14.

– Arvostan todella rauhaa, jota meillä on täällä Suomessa. Joka kerta kun tulin takaisin MM-kisoista, tunsin tulevani takaisin kotiin, Auvitu kertoi IS:lle keväällä 2016 tehtyään NHL-sopimuksen.

NHL:ssä Auvitu pelasi kahden kauden aikana New Jerseyn ja Edmontonin joukkueissa yhteensä 58 ottelua tehoin 5+8.

Tällä kaudella Auvitu ei ole pelannut missään. Viime kaudella hän pelasi Ruotsissa Luleå HF:ssä 18 ottelua (0+4).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?