SM-liiga pakko keskeyttää? Jäljellä on enää kaksi pelikaupunkia - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liiga pakko keskeyttää? Jäljellä on enää kaksi pelikaupunkia

Käytännössä enää Satakunnassa saa pelata jääkiekkoa yleisön edessä.

1.12.2020 15:14 | Päivitetty 1.12.2020 16:11

SM-liigakauden keskeytyminen on nyt lähellä. Tuoreet rajoitukset ovat ajaneet sarjan niin ahtaalle, että tällä hetkellä kotiotteluitaan yleisön edessä saa käytännössä pelata enää kaksi joukkuetta: satakuntalaiset Porin Ässät ja Rauman Lukko.

Tiistai-iltapäivänä Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti, että sen alueella kielletään yli 50 ihmisen yleisötilaisuudet vuoden loppuun asti. Päätös koskee liigajoukkueista KalPaa ja Jukureita, joista molemmat ilmoittivat välittömästi joulukuun viiden kotiottelunsa siirtämisestä.

Myös Länsi- ja Sisä-Suomen AVI ilmoitti kokoontumisrajoituksista seuraaviksi kolmeksi viikoksi. Liigajoukkueista tämä iskee Sportiin, JYPiin, Ilvekseen ja Tapparaan.

Sport pelaa vielä tiistai-iltana kotiottelun Tapparaa vastaan, mutta muiden ennen joulua ohjelmassa olleiden kotipelien siirrosta se tiedotti.

Tamperelaisjoukkueet olivat siirtäneet otteluitaan jo aiemmin.

Tiistaina myös Varsinais-Suomen koordinaatioryhmä julkaisi suositukset, jotka kieltävät suuret yleisötapahtumat. TPS ei kuitenkaan ole vielä ilmoittanut otteluidensa siirtämisestä.

Maanantaina joulukuun kotiotteluidensa siirroista ilmoitti kolme joukkuetta. HPK ja KooKoo siirsivät jo viisi tulevaa kotiotteluaan, SaiPa toistaiseksi yhden tältä viikolta.

Ennestään ottelusiirroista olivat alueidensa rajoitusten takia kertoneet jo Ilves, Tappara, HIFK, Kärpät ja Pelicans.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi Ilta-Sanomille tiistaina ennen Itä-Suomen AVIn päätöstä, että sarja seuraa tilannetta nyt päivittäin kauden mahdollisen keskeyttämisen suhteen.

Hiltusen mukaan tyhjille katsomoille pelaaminen ei tule kyseeseen taloudellisten syiden takia.

Itä-Suomen AVI perusteli tiistain päätöstään THL:n maanantaina antamalla suosituksella, jonka mukaan epidemian perustasolla tulee sallia korkeintaan 50 henkilön kokoontuminen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ulko- ja sisätiloissa.

Näin ollen myös jäljellä olevien pelikaupunkien yleisötapahtuvat lienevät liipaisimella. Porin kaupunki on ilmoittanut kertovansa kaupungin koronatilanteesta ja mahdollisista lisätoimista keskiviikkoaamuna.

Klo 16.08: Päivitetty tieto Länsi- ja Sisä-Suomen AVIn päätöksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?