Lähes puolet SM-liigan seuroista evakossa – liigakautta uhkaa katastrofi: ”Me emme ole tässä kuskin paikalla” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Lähes puolet SM-liigan seuroista jo koronaevakossa – ilmassa katastrofin ainekset: ”Me emme ole tässä kuskin paikalla”

SM-liigakauden jatkaminen on uhattuna.

HIFK on yksi liigajoukkueista, joka on joutunut siirtämään joulukuun kotiotteluitaan.­

30.11.2020 13:38 | Päivitetty 30.11.2020 18:21

Lähes puolet liigajoukkueista on tällä hetkellä evakossa eikä pysty pahentuneen koronatilanteen takia pelaamaan kotiotteluitaan.

Toistaiseksi peräti seitsemän joukkuetta on joutunut siirtämään kotiotteluitaan koronan takia. SM-liigassa pelaa 15 joukkuetta.

SM-liiga tiedotti maanantai-iltana, että kyseiselle listalle liittyivät Hämeenlinnan HPK ja Kouvolan KooKoo.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi Kanta-Hämeen (HPK) ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirin (KooKoo) alueilla kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ajalla 1.–20.12.2020.

HPK:n kotiotteluita siirtyy myöhempiin ajankohtiin neljä. KooKoolta kotiotteluja siirtyy tulevaisuuteen viisi.

Aiemmin maanantaina vastaavaan pakkoratkaisuun päätyi Oulun Kärpät.

SM-liiga tiedotti maanantaina, että kuusi Kärppien kotiottelua siirtyy Pohjois-Pohjanmaan pahentuneen koronatilanteen takia. Liiga ja Kärpät tekivät päätöksen yhdessä.

– Altistumisia ja tartuntoja ei Kärppien kotiotteluissa ole ollut, mutta siitä huolimatta pelien pelaaminen tämänhetkisessä tilanteessa tuntuisi väärältä ratkaisulta. Tärkeintä on saada tilanne hallintaan, sillä ihmisten terveys menee aina etusijalle, kommentoi Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Aiemmin kotiotteluitaan ovat siirtäneet HIFK, Ilves, Tappara ja Pelicans.

On mahdollista, että Varsinais-Suomen koronatilanteen vuoksi myös TPS joutuu seuraavaksi tekemään saman ratkaisun.

– Katsotaan nyt rauhassa ja odotetaan, että kaikki päätökset tulevat eri alueilta ja millaisia päätöksiä koronakoordinaatioryhmät lopulta tekevät. On turha vielä ennakoida. Koronanyrkit kokoontuvat, ja sen jälkeen katsotaan, mitä se tuo tullessaan, SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä sanoi IS:lle maanantaina päivällä.

SM-liigan otteluohjelmasta vastaavan Järvelän mukaan SM-liiga on varautunut etukäteen ottelusiirtoihin muun muassa laatimalla otteluohjelmaan kahden ottelun viikkoja.

Järvelä kertoi aiemmin kaudella, että yhden tai kahden joukkueen kotiottelukielto ei ole vielä ongelma, mutta jos kotiottelukielto koskee useampaa joukkuetta, kauden jatkamisesta tulee hankalaa.

Ottelusiirtojen kasaantuessa vaihtoehdot vähenevät viikko viikolta.

– On meillä vielä vaihtoehtoja. Jos tilanne sitä vaatii, niin avaamme perälautaa ja siirrämme kautta eteenpäin keväällä. Tarvitaanko tätä ratkaisua, sitä ei vielä tiedetä. Katsotaan, miten tilanne nyt eskaloituu.

Miten todennäköistä on, että liigakausi keskeytyy?

– Nyt kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia, mutta on turha veikkailla todennäköisyyksiä. Varmasti päätökset venyvät enemmän loppuviikkoon, kun toiset kokoontuvat huomenna ja osa keskiviikkona. On vaikea vielä arvioida sen tarkemmin, kertoi Järvelä.

– Me emme ole tässä kuskin paikalla, vaan olemme muiden päätösten varassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?