Juhamatti Aaltonen palasi hirmuiskussa! Tehopisteitä ropisi karmeaan tahtiin – myhäili C Morella: ”Kaikki onnistui” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Juhamatti Aaltonen palasi hirmuiskussa! Tehopisteitä ropisi karmeaan tahtiin – myhäili C Morella: ”Kaikki onnistui”

Juhamatti Aaltonen ja Kärpät olivat vauhdissa JYPin vieraana.

Juhamatti Aaltonen palasi tiistaina kärppäpaitaan.­

24.11.2020 20:07 | Päivitetty 24.11.2020 21:02
  • JYP–Kärpät 3–6

  • Lukko–KalPa 3–4

Oulun Kärpät sai riveihinsä kovan vahvistuksen, kun Juhamatti Aaltonen teki joukkueen kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

Aaltonen on käynyt läpi Kärppien juniorimyllyn. Hänet nähtiin oululaisjoukkueen SM-liigamiehistössä ensimmäisen kerran jo kaudella 2002–2003.

Aaltosen tämänkertainen paluu kärppäpaitaan alkoi vauhdikkaasti. Heti ykkösketjusta paikan saanut Aaltonen tehtaili jo kahden ensimmäisen erän aikana ottelussa JYPiä vastaan tehot 0+3. Hän keräsi syöttöpisteet Mika Pyörälän kahteen maaliin sekä Cody Kunykin osumaan.

Kärpät johti kahden erän jälkeen ottelua tukevasti 5–1.

Toisessa erässä JYP ei saanut Justus Annuselle aikaiseksi yhtään laukausta. Kärppien maalivahdille kirjattiin toisessa erässä nolla torjuntaa.

Viimeiseen erään kotijoukkue JYP sisuuntui. Se tuli kahdella ylivoimaosumalla kahden maalin päähän 3–5.

Kärppien Kasper Puutio katkaisi kuitenkin osumallaan JYPin takaa-ajon. Vieraiden 6–3-osumaan syöttöpiste kirjattiin jälleen Aaltoselle.

Aaltosen kokonaissaldona paluuottelussaan oli siis tehot 0+4. Ottelu päättyi Kärppien 6–3-voittoon.

Aaltonen oli pelin jälkeen hyvissä tunnelmissa C Moren suorassa lähetyksessä. Aaltonen pelasi viimeksi kesken päättyneellä kaudella viime keväänä.

– Nyt kyllä onnistui kaikki. Virtaa oli. Tieto oli, että ollaan kunnossa ja valamiina, Aaltonen totesi C Moren lähetyksessä.

– Kaikki onnistui, vähän imartelee. Totta kai se on parempi alku kuin että vetää kymmen peliä ja ei voittoa ja tulee tappioita.

Aaltoselle pitkä tauko toi uutta perspektiiviä jääkiekkoon.

– Oppi arvostamaan vielä enemmän, että saa olla tällaisessa joukkueessa mukana. Oppia ikä kaikki, kärppähyökkääjä myhäili tv-haastattelussa.

Aaltonen, 35, ei edustanut tällä kaudella mitään seuraa ennen kuin hän ja Kärpät tekivät sopimuksen. Viime kaudella hän pelasi 48 ottelua Pelicansissa ja kauden lopussa 12 ottelua Kärpissä.

Päivitetty ottelun lopputulos ja lisätty Juhamatti Aaltosen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?