Anton Lundell teki eilen liigahistoriaa – Jukurit sai piiskaa NHL:n jakamalla videolla - SM-liiga - Ilta-Sanomat

NHL jakoi hehkutus­videon Anton Lundellin hirmu­illasta – Jukurit sai kommenteissa piiskaa: ”Kuin 15-vuotiaita”

Anton Lundell iski kuusi tehopistettä liigahistorian nuorimpana pelaajana, kun HIFK voitti Jukurit 11–1.

19-vuotias Anton Lundell oli eilen HIFK:n kultakypärä ja kapteeni.­

19.11.2020 12:21

Helsingin jäähallissa puhalsi eilen Anton Lundell -myrsky, kun HIFK murskasi SM-liigan ottelussa Mikkelin Jukurit lukemin 11–1.

Lokakuun alussa 19 vuotta täyttänyt Lundell kantoi ottelussa HIFK:n seurahistorian nuorimpana C-kirjainta, koska kapteeni Jere Sallinen ja toinen varakapteeni Ville Varakas olivat sivussa flunssan vuoksi.

Vaikka Lundell myönsi, että kapteenina oleminen jännitti, sai hän lentokelin päälle heti ottelun avausvaihdossa vieden kotijoukkueen johtoon.

Lopulta Lundell iski ottelussa tehot 2+4. Hänestä tuli liigahistorian nuorin pelaaja, joka on viettänyt kuuden tehopisteen iltaa.

Lundellin hirmuilta sytytti myös rapakon takana.

NHL:n varaustilaisuudessa lokakuun alussa Lundell varattiin ensimmäisenä suomalaisena. Florida Panthers nappasi alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin ensimmäisellä kierroksella, varausvuorolla 12.

Nyt NHL jakoi virallisella Twitter-tilillään videon Lundellin keskiviikkona iskemästä upeasta soolomaalista saatetekstillä: ”Näyttää siltä, että Panthers on varannut hyvän pelaajan!”

– Hän on liekeissä, kommenttikentässä hehkutettiin.

NHL:n jakaman videon kommenttikentässä arvosteltiin myös SM-liigan tasoa.

– Huonointa puolustamista ja maalivahtityöskentelyä, mitä olen nähnyt aikoihin.

– Näyttää kuin hän pelaisi 15-vuotiaita vastaan.

Florida Panthers varasi Anton Lundellin tämän vuoden draftissa. Kuva HIFK:n harjoituksista syyskuulta.­

Twitterissä huomattiin nostaa esiin myös toinen hauska tilastofakta.

Lundellin laidalla pelannut Henrik Borgström ”onnistui” jäämään tehopisteissä nollille HIFK:n murskavoitosta huolimatta.

Borgström, 23, pelasi kaksi edellistä kautta Florida Panthersin organisaatiossa tehden 58 NHL-ottelussa tehot 9+10=19.

– Mitä on tapahtunut Borgströmille? Jos joukkueesi voittaa 11–1, etkä saa yhtään tehopistettä, se kirpaisee, Twitterissä arvioitiin.

Borgström siirtyi tänä syksynä HIFK:n paitaan vuoden mittaisella sopimuksella. Hän on toistaiseksi pelannut punanutussa kaksi ottelua, muttei ole vielä avannut pistetiliään SM-liigassa.

Henrik Borgström pelasi kaksi edellistä kautta Florida Panthersin organisaatiossa.­

Jääkiekon SM-liigaa on pelattu vuodesta 1975 lähtien. Sitä edeltävän SM-sarjankaan aikakaudelta ei löydy Lundellia nuorempana kuuteen tehopisteeseen yltänyttä.

– Sen lisäksi, että Anton Lundell teki kuusi pistettä yhteen otteluun nuorimpana liigapelaajana kautta aikojen, ei SM-sarjastakaan löydy kauden 1960–61 jälkeiseltä ajalta (eli siltä ajalta, kun tarpeeksi kattavaa tilastointia on) nuorempaa samaan saavutukseen yltänyttä, tviittasi jääkiekkotilastojen asiantuntija Miika Arponen.

SM-liigan aikakaudelta yhden ottelun piste-ennätyksen, yhdeksän pistettä, jakavat Risto Jalo (Ilves, 1982), Timo Susi (Tappara, 1984) ja Kari Jalonen (Kärpät, 1987).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?