HIFK:n Anton Lundell iski vastustajaa niskan seudulle – selvisi ilman pelikieltoa: ”Täysin tahallinen ja pelin ulkopuolinen tapahtuma” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HIFK:n Anton Lundell iski vastustajaa niskan seudulle – selvisi ilman pelikieltoa: ”Täysin tahallinen ja pelin ulkopuolinen tapahtuma”

Anton Lundell ei joutunut kurinpidon syyniin.

Anton Lundell kuvattuna aiemmin syyskaudella.­

31.10.2020 14:51

HIFK:n suurlupauksen Anton Lundellin nimi ilmoitettiin lauantaipäivänä joukkueen kokoonpanoon, ykkösketjun keskushyökkääjäksi.

Se on ihmetyttänyt monia. TPS:n vieraaksi Turkuun matkustanut IFK hävisi perjantai-iltana HPK:lle vieraissa 1–4, ja Lundell löi ottelun loppuhetkillä HPK:n Jere Innalaa poikittaisella mailalla niskaan.

– Ei se elämää suurempi rike ollut, mutta täysin tahallinen ja pelitilanteen ulkopuolinen tapahtuma. Pidän poikittaista mailaa niskaan, suojaamattomaan alueeseen, aika vaarallisena, kommentoi HPK:n urheilutoimenjohtaja Mika Toivola IS:lle.

Toivola ihmetteli aiemmin lauantaina Hämeen Sanomissa SM-liigalta saamaansa selitystä. Hän kertoi liigan tilannehuoneen perustelleen ratkaisuaan olla viemättä tapausta jatkokäsittelyyn sillä, että pelaajat pystyivät jatkamaan pelaamista.

– Rangaistaanko teosta vai seurauksesta? Se on mielestäni tässä se kysymys. Onneksi nyt ei sattunut kummemmin. Meidän pelaajallamme oli niska jäykkänä aamulla, mutta näillä näkymin hän kykenee tänään pelaamaan ja selvisi säikähdyksellä.

Jos teon sijaan katsotaan ensisijaisesti seurauksia, sillä voi olla ikävä kääntöpuolensa, huomauttaa Toivola.

– Ruvetaanko sitten filmaamaan, jos aina pitää jäädä makaamaan, että tulee rangaistuksia? Ei se niinkään saa olla. Jos Innala olisi jäänyt makaamaan ja sen takia olisi tullut iso rangaistus, sekin olisi ollut väärin ja provosoisi filmaamaan. Filmaaminen on mielestäni ällöttävä piirre, josta pitäisi päästä urheilussa eroon.

Toivola korosti, että tuomareiden toimintaa hän ei halua moittia.

– Kiekkohan oli toisella puolella kenttää, eli tuomarit eivät ole mitenkään syyllisiä. He seuraavat pelitapahtumia. Teko oli täysin pelin ulkopuolinen.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut SM-liigan kilpailutoimenjohtajaa Arto I. Järvelää kommentoimaan tapausta.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?