Kommentti: SM-liigan verkkosivut kaatuivat avausviikolla – eikö teitä hävetä, SM-liiga? - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Amatöörien puuhastelua kaudesta toiseen – eikö teitä hävetä, SM-liiga?

SM-liigan verkkosivujen kaatuminen ja tökkiminen vie uskottavuutta koko sarjalta, kirjoittaa jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén.

10.10. 14:00

Mikään ei muutu. Sama laulu joka syksy. SM-liigakausi alkaa se ja se päivä, mutta yhteen asiaan voi aina luottaa: sarjakauden alku yllättää SM-liigaorganisaation.

Perinteisesti joillain paikkakunnilla veneilykausi vie katsojia halleista alkukaudella, mutta SM-liiga karkottaa omalla puuhastelullaan tällä menolla kannattajia tuotteensa parista muualle, kun liigan verkkosivut eivät toimi asianmukaisella tavalla.

On enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että SM-liigan verkkosivut tukkeutuvat, tökkivät ja lopulta kaatuvat.

Tänä syksynä jumi tapahtui kauden ensimmäisellä isolla kierroksella 2. lokakuuta, jolloin pelattiin kuusi ottelua.

SM-liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti-Jussi Aro kommentoi samana iltana Ilta-Sanomille, että trafiikki kaatoi sivut.

– Tuli todella paljon liikennettä, mikä on ymmärrettävää nyt, kun hallille ei pääse niin paljon väkeä. Digitaaliset kanavat ovat näköjään liiankin suosittuja, Aro totesi.

Digitaalisten kanavien suosio yllätti SM-liigan?

Tökkimistä on tapahtunut avausviikonlopun jälkeenkin.

Eilen perjantain täydellä kierroksella liigan sivut irtisanoivat itsensä toisessa erässä.

Olin työtehtävissä Nordenskiöldinkadulla HIFK–Kärpät-ottelussa, joten olisi ollut jo ihan työn puolesta hyödyllistä seurata tulospalvelusta, mitä muilla paikkakunnilla tapahtuu, mutta SM-liigan sivut vetäytyivät pitkäksi toviksi vapaalle.

Sosiaalisessa mediassa kannattajien reaktiot vaihtelivat ymmärrettävän v***ksen ja surkuhupaisan huutonaurun väliltä.

Onneksi näinä epävarmuuden aikoina aina löytyy Ylen ikiluotettava Teksti-TV. Betonivarma ja uskottava käyttäjätuote, joka tekee vain ja ainoastaan sen, mitä siltä odotetaan.

Lauantaiaamuna avasin lapsenuskoisena uudestaan SM-liigan etusivun, mutta piippuun jäi. Sivustolla tapahtui ”odottamaton virhe”. Voi vitsit!

Hävettää SM-liigan puolesta. Nyt ei ole kyse satunnaisista oikosuluista, vaan järjestelmällisestä kyykkäyksestä, joka saa Suomen suurimman ammattilaissarjan näyttämään amatöörien pyörittämältä yhtiöltä.

Pelaajat ja valmentajat tekevät parhaansa jään tasolla, ja vastaavat SM-liigan urheilullisesta annista, mutta SM-liigalla hommissa olevat henkilöt vastaavat sarjan brändistä ja markkinointipuolesta.

Kun sarjan omat verkkosivut eivät pysy pystyssä tai rullaa jouhevasti ottelukierrosten aikana, se vie uskottavuutta koko SM-liigalta.

Ei voi olla niin, että 2020-luvulla urheilusarjan brändiä vahingoittaa niinkin yksinkertainen perusasia kuin viralliset verkkosivut ja siihen oleellisesti kuuluva tulospalvelu.

SM-liigan toimistolla on nyt oikeasti selvitettävä juurta jaksain, miksi näin tapahtuu uudestaan ja uudestaan. Jatkuvien ”haasteiden” tai ”uusien palvelinympäristöjen” taakse piiloutuminen on noloa selittelyä.

Laittakaa se putka kuntoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?