Kuuden pelin kierros koronatauon jälkeen kaatoi SM-liigan nettisivut: ”Tuli todella paljon liikennettä”

SM-liiga yrittää saada sivujaan toimimaan vielä perjantai-illan aikana.

”504 Gateway time-out”, SM-liigan verkkosivusto sanoi.

2.10.2020 19:41

Eilen torstaina yhdellä ottelulla alkaneessa SM-liigassa pelataan tänään perjantaina kuusi ottelua. Pelien tuloksia sarjan verkkosivuilta etsiville jäi alkuillasta luukäteen.

Sivut vaikuttivat kaatuneen ja vastassa oli vain teksti: ”504 Gateway time-out”.

Asia ei jäänyt sosiaalisen median käyttäjiltä huomaamatta. Sivuston kyykkäys herätti Twitterissä runsaasti harmitusta, koska monelle se on ensisijainen tulospalvelu.

SM-liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti-Jussi Aro vahvistaa Ilta-Sanomille, että verkkosivut kaatuivat.

– Tuli todella paljon liikennettä, mikä on ymmärrettävää nyt, kun hallille ei pääse niin paljon väkeä. Digitaaliset kanavat ovat näköjään liiankin suosittuja, Aro kommentoi.

Jäähallit eivät syksyllä pullistele, koska paikan päälle ei koronarajoituksista johtuen saa ottaa niin paljoa yleisöä.

Tiedätkö tarkemmin, mistä kaatuminen johtuu?

– Tiedän, mutten avaa teknisiä syitä. Olemme siirtyneet uuteen palvelinympäristöön, jossa on tiettyjä haasteita, mitä toimittajat parhaillaan yrittävät korjailla.

Milloin saatte tulospalvelun toimimaan?

– Sitä en osaa sanoa. Applikaation puolella toimii tulospalvelu ihan hyvin. Sieltä olemme suositelleet seuraamaan. Liigan sivu... riippuu miten saadaan resursseja kasvatettua. Toivottavasti tämän illan aikana saadaan. Näistä ei koskaan tiedä. Kaikkemme tehdään.

Takana on todella pitkä pelitauko. Ettekö olleet osanneet varautua kovaan kävijäpiikkiin?

– Kyllä olimme. Olimme tehneet suoritustestaukset ja muut. Kun livepelit ovat käynnissä, tulee yllättävästi kaikkea. Kaikki testaukset ovat minun silmiini näyttäneet ihan valideilta.

Suosittelet kiekkofaneille siis mobiiliapplikaatiota tulosten seuraamiseen?

– Liiga-applikaatiossa toimii ainakin tällä hetkellä tulospalvelu. Joka tapauksessa suosittelen sitä ehdottomasti kaikille ladattavaksi. Se on erittäin hyvä palvelu, josta tulokset saa reaaliaikaisesti näkyviin. Se käyttää eri palvelua kuin verkkosivu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?