SM-liigaa aiotaan pelata lokakuusta toukokuulle – halleihin 40–60 prosentin katsojakapasiteetti - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigaa aiotaan pelata lokakuusta toukokuulle – halleihin 40–60 prosentin katsojakapasiteetti

SM-liigan suunnitelmat kirkastuivat.

SM-liigan suunnitelmia vahvistettiin. Kuvituskuva Satakunnan ylpeydestä, eli Porin Ässien SM-liigajoukkueen tunnuksista.­

21.9. 17:36

Jääkiekkoilun kotimainen Liiga alkaa suunnitelmien mukaisesti 1. lokakuuta. Runkosarjan on määrä päättyä ensi vuonna 30. maaliskuuta, vahvistaa Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

– Tavoite on pelata 60 kierroksen runkosarja. Elämme päivä kerrallaan, koska tässä koronatilanteessa ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan, Järvelä kertoo.

Liigakauden päätös pudotuspeleineen ulottuu toukokuun puolelle. Tässä ei sinänsä ole mitään uutta, sillä toissa keväänä HPK ja Kärpät pelasivat Suomen mestaruuden ratkaisseen seitsemännen finaalin 4. toukokuuta.

Liigaseurat ovat keskustelleet jäähallien yleisörajoituksista paikallisviranomaisten kanssa. Valtion johdolta ei vielä ole tullut päivitystä lokakuun koronarajoituksista.

– Jos rajoitukset eivät tästä tiukkene, meillä on Liigassa työlukuna halleihin 40–60 prosentin katsojakapasiteetti, Järvelä kertoo.

NHL:ssä syksyyn venyneen kauden 2019–20 pudotuspelejä on pelattu keskitetysti kahdella paikkakunnalla, Edmontonissa ja Torontossa. Suomessa "koronakuplaa" ei ole harkittu, koska pudotuspelit ovat kalenterissa vasta ensi huhtikuussa.

–Valmius jonkinlaiseen kuplaan on, mutta ei voi ajatella, että pelaajat ja kiekkoseurojen toimihenkilöt eristettäisiin runkosarjan alusta lähtien toukokuulle muusta elämästä. Sellainen ihmiskoe ei olisi inhimillisesti katsoen realismia, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo.

Ruotsin pääsarja SHL-liiga alkoi viime lauantaina. SHL:ää pelataan toistaiseksi tyhjille katsomoille.

Viime kaudella kotimainen Liiga keskeytyi koronavirusepidemian takia kierros ennen runkosarjan loppua, ja pudotuspelit jäivät pelaamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?