Kärppien junnuharjoitukset täyttyivät NHL:n supertähdistä – myös seuralegenda hyppäsi yllättäen kaukaloon: ”En ole pysynyt vuosiin vauhdissa” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kärppien junnuharjoitukset täyttyivät NHL:n supertähdistä – myös seuralegenda hyppäsi yllättäen kaukaloon: ”En ole pysynyt vuosiin vauhdissa”

Raksilan jäällä nähtiin tiistaina tähtiloistoa rapakon takaa.

Oulun Kärppien A-junnujen treeneissä riitti tähtiloistoa.­

15.9. 20:51

Oulun Kärppien A-juniorit saivat tiistain aamujäilleen melkoisen meritoitunutta harjoitteluseuraa.

Kärpät lisäsi Twitter-tililleen kollaasin Raksilan pyhätössä kurvailleista NHL-tähdistä, Sebastian Ahosta, Pekka Rinteestä ja Jani Hakanpäästä.

Kärppä-taustainen kolmikko oli mitä ilmeisimmin ylläpitämässä luistelutuntumaa torsoksi jääneen NHL-kauden jäljiltä. Ahon ja Rinteen kaudet päättyivät elokuussa NHL:n pudotuspelikuplasta ja Anaheim Ducksia viime kaudella edustanut Hakanpää ei ole päässyt tositoimiin sitten maaliskuun alun jälkeen.

Aamujäiden yllättävin, ja kuvien perusteella iloisin, nimimies oli kuitenkin Kärppien seuralegenda Lasse Kukkonen, joka lopetti vaikuttavan uransa viime keväänä.

Kukkonen vakuutti, ettei hän haudo pikapaluuta kotimaan kaukaloihin sykähdyttävästä aamujäävierailustaan huolimatta.

– En ole käynyt kauhean montaa kertaa kesällä jäällä – ihan vain pari kertaa. Kyllähän se on oikein hyvä kuntoilumuoto.

Kukkonen väitti, ettei kokemuksesta ollut tiistaina apua, vaan NHL-tähdet veivät kaiken nähneestä ketusta tällä kertaa pidemmän korren.

– Niinhän siinä kävi, mutta lohduttavinta on, etten ole pysynyt moneen vuoteen näiden jätkien vauhdissa. Ihan hauskaa se silti oli.

Lasse Kukkonen kesämökkinsä rantavedessä Oulun Valkeisjärvellä kesäkuussa.­

38-vuotiaalla puolustajaikonilla ei tosin olisi edes aikaa päivittäiseen harjoittelurumbaan, sillä häntä odottaa uusi ura Telian SM-liigalähetysten asiantuntijana.

– Oikein kiva, uusi maailma minulle ja hyvillä fiiliksillä odottelen, että pääsen hommiin. Töitä pitää tehdä, koska ei niillä vanhoilla pohjatiedoilla hirveän pitkälle pääse, vaikka minulla toki onkin ihan hyvät lähtökohdat.

Liigaseuroissa viime viikkoina todetut koronatartunnat voivat siirtää pahimmassa tapauksessa kauden alkua. Epävarma tilanne onkin vaikeuttanut Kukkosen valmistautumista uuteen aluevaltaukseen.

– Nyt vain pitää odotella, että päästään vähän lähemmäksi kauden alkua ja pääsee näkemään, miten joukkueet rakentuvat lopulliseen muotoonsa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?