HPK:n SM-liigajoukkue määrättiin karanteeniin tartuntatautilain nojalla – syynä harjoituksissa ollut sairastunut pelaaja - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Raju päätös: HPK:n SM-liigajoukkue määrättiin karanteeniin tartuntatautilain nojalla – virusta kantanut pelaaja kävi harjoituksissa

SM-liigakausi käynnistyy 1. lokakuuta ottelulla HPK–Kärpät.

Kuvituskuva.­

10.9. 13:20 | Päivitetty 10.9. 14:04

HPK kertoi torstaiaamuna keskeyttäneensä jääkiekon SM-liigajoukkueensa toiminnan. Jo aiemmin hämeenlinnalaisten U20-joukkue oli keskeyttänyt toimintansa ensi tiistaihin saakka.

HPK:n U20-joukkue kohtasi viime perjantaina Mikkelin Jukurit nuorten SM-liigan ottelussa. Tämän jälkeen Jukurien U20-joukkueessa on todettu 22 koronavirustartuntaa.

Seuran aamuisen tiedotteen mukaan HPK noudattaa ”Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin antamaa vahvaa suositusta toiminnan keskeyttämisestä”, sillä seuran U20-joukkueessa on nyt todettu koronavirustartunta. Torstaina päivällä HPK täsmensi, että sairastuneita on kaksi pelaajaa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoi kuitenkin Ilta-Sanomille, että sekä HPK:n liigajoukkue että U20-joukkue on asetettu 14 päivän karanteeniin tartuntatautilain nojalla.

– HPK:n U20-joukkueen pelaaja sairastui koronavirukseen. Hän oli ollut liigajoukkueen harjoituksissa edellispäivänä, joten tämän vuoksi myös koko liigajoukkuekin on nyt karanteenissa. Kuten tiedämme, koronavirukseen sairastunut voi tartuttaa muita jo ennen näkyviä oireita, Järvelä sanoo.

Vielä keskiviikkona HPK:n liigajoukkue pelasi harjoitusottelun Lappeenrannassa, kun taas U20-joukkue oli keskeyttänyt toimintansa vain varotoimenpiteenä. Tuolloin karanteeneille ei vielä ollut tarvetta.

– Vaikka HPK:n pelaajien altistus Jukurit-pelaajiin oli vähäinen, niin altistuminen oli kuitenkin sellainen, että sairastuminen oli mahdollista. Nyt joukkueet ovat karanteenissa ja se perustuu tartuntatautilakiin, joka on yksiselitteinen, eikä sitä saa rikkoa, johtajaylilääkäri Järvelä muistuttaa.

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy 1. lokakuuta ottelulla HPK–Kärpät.

HPK:n liigajoukkue ja U20-joukkue ovat seuran tiedotteen mukaan karanteenissa 21. syyskuuta asti.

HPK:n piti isännöidä tänään, torstai-iltana, harjoitusottelussa Tapparaa, mutta ottelu on luonnollisesti peruttu. Lisäksi HPK joutui karanteenin vuoksi perumaan ensi viikon harjoitusottelunsa Tapparaa ja Pelicansia vastaan.

Ilta-Sanomat tavoitti torstaina päivällä HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivasen, joka kertoi, että HPK tiedottaa asiasta tarkemmin lähiaikoina. HPK tiedotti asiasta kello 13:18 kertoen kahden pelaajan sairastumisesta, karanteenin pituudesta ja edellä mainittujen harjoitusotteluiden perumisesta.

Juttua päivitetty 10.9.2020 kello 14:00. Päivitetty tieto, että sairastuneita pelaajia on kaksi ja karanteeni kestää 21. syyskuuta saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?