HPK keskeytti U20-joukkueen toiminnan koronaviruksen vuoksi – KooKoon nuorten joukkue karanteenissa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HPK keskeytti U20-joukkueen toiminnan koronaviruksen vuoksi – KooKoon nuorten joukkue karanteenissa

KooKoon torstainen harjoitusottelu on siirretty. HPK pelaa torstaina harjoitusottelunsa Tapparaa vastaan normaalisti.

Hämeenlinnan HPK ja Kouvolan KooKoo ovat SM-liigan joukkueet, joita Mikkelin Jukureiden tartuntarypäs koskettaa.­

9.9. 18:15

HPK on keskeyttänyt U20-joukkueensa toiminnan 15.9. asti koronaviruksen vuoksi. Kouvolan KooKoon U20-joukkue on puolestaan asetettu varotoimenpiteenä karanteeniin.

Päätökset liittyvät Mikkelin tartuntaryppääseen.

Mikkelin Jukurit tiedotti tiistaina, että seurassa on todettu 20 koronavirustartuntaa, Jukurien U20- ja SM-liigajoukkueissa.

HPK:n U20-joukkue kohtasi Jukurien U20-joukkueen nuorten SM-liigan ottelussa perjantaina 4.9. KooKoo ja Jukurit kohtasivat samaisen sarjan ottelussa lauantaina 5.9.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen korostaa Ilta-Sanomille, ettei hämeenlinnalaisten U20-joukkuetta ole asetettu karanteeniin, vaan joukkuetoiminta on keskeytetty viranomaisten suosituksesta.

– Terveysviranomaisten kuten Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin suosituksesta otamme toiminnasta nyt tauon. Pelaajat testataan ensi maanantaina, jotta toiminnan jatkaminen olisi jälleen turvallista, Toivanen sanoo.

Toivanen kertoo, että ensi maanantai valikoitui virustestien ajankohdaksi, koska tuolloin Jukurit-ottelusta on kulunut sopiva aika. Näin ollen koronavirustesteistä saadaan mahdollisimman luotettavat tulokset.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen­

HPK:n liigajoukkueeseen seuran U20-nuorten tilanne ei vaikuta.

– Meillä on ollut hyvä ohjeistus koko ajan, joten tämä uusin tapaus ei vaikuttanut liigajoukkueeseen. Herkällä tuntemuksella testaamme pelaajia. Koska prosessi on ollut toimiva, ei erillisiä muutoksia tarvita tämän tapauksen johdosta, muotoilee Toivanen viitaten Jukurien joukkotartuntaan.

Ohjeistuksilla Toivanen tarkoittaa esimerkiksi toimenpiteitä, joilla joukkueiden välisiä kontakteja jäähallilla on pyritty minimoimaan.

HPK kohtaa torstaina 10.9. harjoitusottelussa Tapparan. Toimitusjohtaja Toivasen mukaan ottelu pelataan normaalisti.

KooKoo puolestaan tiedotti tiistaina, että koko U20-joukkue on asetettu varotoimenpiteenä 14 päivän karanteeniin.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa­

Lisäksi karanteenissa ovat kaksi KooKoon SM-liigajoukkueen pelaajaa, jotka altistuivat koronavirukselle oltuaan vapaa-ajallaan kontaktissa Jukureiden U20-joukkueen sairastuneen kanssa.

Keskiviikkona KooKoo ilmoitti, että liigajoukkueen torstainen harjoituspeli Pelicansia vastaan on siirretty myöhempään ajankohtaan.

– Kyse on ihan varotoimenpiteestä. Haluamme ensin saada altistuneiden pelaajien koronavirustestien tulokset, kommentoi IS:lle KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

Välimaa kertoo, että karanteeniin asetetut pelaajat sekä heidän valmentajansa ovat käyneet koronavirustesteissä. Kaikkia liigajoukkueen pelaajia ei kuitenkaan ole testattu.

– Ei ole tiedossa yhtään tartuntaa, eikä yhtään oirehtivaa pelaajaa. Liigajoukkueella arki jatkuu, ja toimimme täysin sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän sekä THL:n ohjeistuksen mukaisesti, Välimaa sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?