Koronarypäs veti SM-liigan toimitusjohtajan mietteliääksi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Koronarypäs veti SM-liigan toimitusjohtajan mietteliääksi – kommentoi kuplavaihtoehtoa

Koronatartunnat levisivät Jukurien A-nuorten joukkueesta myös liigajoukkueeseen.

Riku Kallioniemen mukaan Liiga on varautunut ottelusiirtoihin, jos tartuntatapauksia ilmenisi Liiga-joukkueessa kauden aikana.

8.9.2020 19:45

Kotimaan jääkiekkokentälle kantautui tiistaina huolestuttavia uutisia Mikkelistä.

Jukurien alle 20-vuotiaiden joukkueen koronatapaukset levisivät myös mikkeliläisten liigajoukkueeseen, joka asetettiin 14 päivän karanteeniin vain reilu kolme viikkoa ennen Liiga-kauden alkua.

Jukurien edustusjoukkueessa ja A-nuorten joukkueessa todettiin tiistaina yhteensä 17 tartuntaa. Maanantaina seura ilmoitti kolmen juniorin saaneen tartunnan.

Liigan on määrä alkaa 1. lokakuuta. Sarjan toimistolla suhtauduttiin vakavuudella Etelä-Savosta kantautuneeseen uutiseen.

– Onneksi tämä päivä ei vielä tarkoita sitä, että meidän olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin otteluohjelmassa. Mutta kyllähän tämä kova muistutus on siitä, millaisia aikoja me elämme, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoi STT:lle.

– Tämä osoittaa, että täytyy olla todella tarkkana. Ja vaikka ollaan tarkkanakin, täytyy varautua siihen, että tämänkaltaisia asioita saatetaan joutua käsittelemään sarja-alun jälkeenkin.

Kallioniemen mukaan Liiga on varautunut ottelusiirtoihin, jos tartuntatapauksia ilmenisi Liiga-joukkueessa kauden aikana.

Täydet 60 kierrosta kattava runkosarjakalenteri on toisaalta tiivis, joten useamman joukkueen viikkoja kestävä ottelutauko olisi todennäköisesti ongelmallista.

– Joka tapauksessa teemme kaikkemme, että saamme sarjan pelattua.

Jääkiekon liigaseuroissa edustusjoukkueen ja nuorisojoukkueiden yhteiset harjoitukset ovat arkipäivää, kuten myös pelaajaliikenne joukkueiden välillä. Kallioniemen mukaan Liigan pitää jatkossa miettiä, miten edustusjoukkueiden ja nuorisojoukkueiden yhteistoiminta voidaan toteuttaa.

– Tämä on varmasti yksi asia, joka otetaan seurojen kanssa keskusteluun, että kuinka se asia kannattaisi jatkossa miettiä.

Jukurien koronarypäs on ulottunut myös Kouvolaan ja KooKoon liigaseuraan. Jukurien A-nuorten joukkue kohtasi nuorten SM-sarjan vierasotteluissa viime viikon perjantaina HPK:n ja lauantaina KooKoon.

KooKoo ilmoitti tiistaina, että kaksi sen liigajoukkueen pelaajaa oli saanut altistuksen vietettyään vapaa-aikaa Jukurien A-nuorten pelaajan kanssa, joka oli sairastunut koronavirukseen.

KooKoon A-nuorten joukkue asetettiin tiistaina karanteeniin.

Esimerkiksi Pohjois-Amerikan urheilusarjoissa tartunnat on pystytty nitistämään järjestämällä ottelut eristyksissä muusta maailmasta. Jättiläisliigat painivat toisaalta eri taloussarjassa kuin kotimaan suosituin urheilusarja.

Kallioniemi muistuttaa myös ”kuplapelaamisen” inhimillisistä tekijöistä.

– Sanotaan näin, että kyllä me varmaan löytäisimme hallit ja hotellit, jotka voisimme varata käyttöön pitkäksi aikaa. Mutta kohtuullisen mahdottomana pitäisin, että pelaajat tai kuka tahansa meistä olisi valmiina elämään vaikka syyskuusta toukokuuhun kuplassa, tapaamatta perhettämme, Kallioniemi sanoi.

– Minä en ole se, joka alkaa ainakaan ajamaan sitä asiaa, että ensimmäiset kahdeksan kuukautta ollaan poissa perheittemme luota ja pelataan jääkiekkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?