Siim Liivik lopettaa jääkiekkouransa – kaukaloiden artistista tehdään kirjaa: ”Minulla on paljon muita ideoita” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Siim Liivik lopettaa jääkiekkouransa – kaukaloiden artistista tehdään kirjaa: ”Minulla on paljon muita ideoita”

Jääkiekkoilija Siim Liivik, 32, lopettaa ammattilaisuransa.

Siim Liivik kuvattuna jääkiekkoleirillään Tallinnassa kesällä 2017.­

11.8. 22:37

Siim Liivik vahvistaa Ilta-Sanomille, että hänen uransa ammattilaisjääkiekkoilijana päättyi viime kauteen.

Liivik pelasi viimeksi Itävallan monikansallisessa pääsarjassa Ebelissä, jossa hän edusti Klagenfurtia. Liivik voitti seurassa Ebelin mestaruuden keväällä 2019 ja lopettaa uransa sarjan hallitsevana mestarina, sillä viime kevään pelit keskeytyivät koronaviruspandemian takia.

– Tein päätöksen viime kauden jälkeen. Olen toki valmistautunut tähän jo pitkään ja aina ollut sinut sen kanssa, että pelit joskus päättyvät. Minulla on paljon muita ideoita, joita toteuttaa. Olen rauhallisilla ja hyvillä mielin, Liivik kertoo IS:lle.

Liivikin tähänastisesta elämästä tehdään parhaillaan kirjaa. Aki Ollikaisen teoksen kustantaa Siltala, ja kirjan on määrä tulla julki syksyllä 2021.

Keskushyökkääjänä pelannut Liivik löi läpi 2010-luvun taitteessa HIFK:n paidassa. Hän voitti seurassa Suomen mestaruuden 2011. Liivik on esiintynyt täysissä jäähalleissa ja lavoilla paitsi kiekkoilijana myös artistina, Märkä-Simona, sillä hän on mukana JVG:n kappaleilla Häissä ja Voitolla yöhön.

IFK:n lisäksi Liivik edusti kotimaan kaukaloissa Bluesia ja KooKoota. Hän kävi myös Ruotsin SHL:n Örebrossa 2016-17. Lisäksi Liivik pelasi 2006–07 Yhdysvaltain junioriliigan USHL:n Waterloo Black Hawksin riveissä. Virolaissyntyinen Liivik oli samalla kaudella mukana Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?